Varsler mye snø fra søndag

Men 17. mai tegner til å bli litt varmere enn vanlig.

Publisert: Publisert:

MAI-SNØ: Slik så det ut i Åsane fredag morgen. Mandag morgen kan det bli enda en hvit mai-dag. Foto: VEGAR VALDE

Meteorologene har sendt ut farevarsel om mye snø og vanskelige kjøreforhold på Vestlandet søndag. Lokalt kan det komme 10 til 15 centimeter, står det i farevarselet.

Mai startet iskaldt og slik skal det bli i enda noen dager. Søndag morgen starter med regnbyger, men temperaturen faller og med fallende temperatur synker snøgrensen.

Kaldere natt til mandag

– Vi venter at nedbøren kommer som snø over 300 til 600 meter søndag. Natt til mandag blir det enda kaldere og snøgrensen faller. Med kraftige byger kan nedbøren komme som snø også i lavlandet, sier Marit Berger, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

FARLIG FØRE: Ikke kjør over fjellet på sommerdekk, advarer meteorologene. Snøgrensen starter på 300 meter og krype helt ned til lavlandet. Foto: METEOROLOGENE PÅ TWITTER

– Hva er forklaringen på denne maikulden?

– Vi ligger slik til mellom høytrykk og lavtrykk at det blåser kald luft langt nordfra, som treffer hele landet. Det er kjølig overalt.

Noe skjer onsdag

– Hvor lenge blir det så kaldt?

– Det ser ut til å forbli kjølig til og med onsdag. Så skjer det noe og temperaturen stiger til mer normal for årstiden.

– Er det mulig å si noe om 17. mai-været?

– Det er langt frem. Det lille jeg kan si er at det ser ut til å bli ørlite varmere enn normalt i Sør-Norge. Nedbøren ser ut til å bli som normal, men for dere i Bergen er det kanskje ikke gode nyheter, sier meteorologen, som er stasjonert i Oslo.

Publisert: