Washington Post om Bergen: «En av verdens mest sjarmerende urbane idyller»

Det er journalisten Jennifer Moses som hyller Bergen på avisens reiselivssider.

Publisert Publisert

BEGEISTRING: Washington Post har vært i Bergen. På avisens reiselivssider er det ingen ende på journalistens begeistring. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ

  • Arne Edvardsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Statsminister Erna Solberg er åpenbart begeistret over omtalen hennes hjemby får, og skriver på Twitter:

Turistfri Bryggen

— Norge i mars - med sin grå himmel, snødekkede fjellsider, isete gater og tåkete regn - er kanskje ikke alles opplevelse av paradis, men det har sin oppside. Du har stedet mer eller mindre for deg selv, eller du trenger ikke dele det med horder av «selfie-snapping backpackers» som drar til Skandinavia om sommeren, skriver Moses.

Washington Post-journalisten opplevde å besøke en nesten turistfri Bryggen.

— Dette er en av Europas mest regntunge byer, men jeg opplevde å gå tørrskodd over Bryggen som er på Unescos verdensarvliste. Her finner man tomatrøde trehus, de fleste fylt med små håndverks- og suvenirbutikker.

Les også:

Les også

Pingvinenes nye hjem

— Elsket Akvariet

Reiselivsjournalisten avlegger Bryggen Museum og Det Hanseatiske Museum et besøk, og lar seg også begeistre av Akvariet på Nordnes.

— Jeg elsket Akvariet i Bergen med stedets lekende sjøløver og fisker av alle slag. Om du ikke liker å kikke på fiskesorter, er Nordnes vel verdt et besøk, skriver Moses, og fortsetter:

— Strøket er som en eventyrbok med små hvitmalte trehus, så fredelig (i hvert fall i mars) at det er vanskelig å forestille seg at vanlige mennesker kan spise, sove, krangle, oppdra barn og se på TV her.

Les også:

Les også

Nå er Småpudden her

— Naturlig skjønnhet

Etter å ha besøkt Kode-utstillingene, Troldhaugen og Fløyen, er ikke Washington Post-journalisten mindre begeistret over byen mellom de syv fjell.

— Dette var en by med forbløffende naturlig skjønnhet, skogkledde fjell og uendelige glitrende fjorder og hav.

Bergensskrytet er altså å finne på Washington Posts reiselivssider i papir søndag og på nett.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Slik reddet de Fløirestauranten