64 fikk ny sveis - helt gratis

Det var en hårfin klippemaraton i Bergen onsdag. - Ikke alle har råd til å klippe seg. Nå gir vi dem en gratis julefrisyrer!

Publisert:

HÅRFIN: Sølvi Seim Bjørnevoll, Stina Hopland og Renate Småbrekke klipper George Vargas. Foto: Gidske Stark

HÅRVASK: Ion Bobi har nettopp blitt vasket av Silje Kausland. Nå står klippingen for tur. Foto: Gidske Stark

MED NISSELUE OG SAKS: Ida-Malén Larm Dalaker og Ewa Urbanek Jannicke Smith klipper Amal Balal mens Kristine Mjelde Hagavik koster gulvet. Foto: Gidske Stark

MARATON: 26 stykker fra Norsk frisørskole klippet 64 bergensere. Foto: Gidske Stark

KLAR, FERDIG, KLIPP: Ion Bobi er klar til å friseres av Silje Kausland. Foto: Gidske Stark

Det ligger en tåke av hårspray i luften. 15–20 fønere lager en varm bris i rommet. Det dufter sjampo og balsam. Vi balanserer mellom svarte krøller på gulvet og jenter med saks og nisselue.

— Hei sveis! Hva synes du, spør vi en av de mange nyfriserte.

— Nå er jeg veldig fornøyd, sier Ion Bobi og smiler.

Bergens eldste:

Les også

Barbereren det ikke går an å bestille time hos

Han har akkurat blitt ny i regi av Silje Kauslands saks og kam. Og som om ikke det var nok får han seg et kakestykke og en julegave.

— Takk for at du kom, sprudler frisøren.

- Alle har ikke råd til å klippe seg

Onsdag var en horde av saksvæpnede frisørstudenter samlet i lokalene til Norsk Frisørskole i Olav Kyrres gate. Sammen med den velvillige organisasjonen Regnbuens Barn fra Askøy, har de sørget for at alle som kanskje ikke har råd til en skikkelig juleklipp, blir fine på håret til nissen kommer om en måned.

— Det er ikke alle som har råd til å klippe seg. 64 stykker er innom her i dag, sier ildsjel Camilla Seim Mjelde.

Hun er i full gang med sitt første arrangement. Med på laget er Robin Hood-huset og primus motor fra frisørskolen, Sølvi Bjørnevoll. I tillegg til å vaske, klippe og style, har de 26 nisseluekledde frisørstudentene bakt sjokoladekake, muffins og andre herligheter.

Bergens beste?:

Les også

Her er en gladhistorie fra et sykehjem

— Alle er så utrolig takknemlige!

— Dette er bare supergøy. Se på stemningen her da! Alle er så utrolig takknemlige – mye gladere enn jeg hadde trodd, sier Bjørnevoll.

Leverandørene har stilt opp med produkter som er pent innpakket i små julegaver. Så snart man er nyfrisert får man en gave med seg på vei ut døren.

— Jeg aner ikke hvor mange vi har klippet hittil i dag. Her går alt veldig fort. Men studentene er jo utrolig nøye, så alle dobbel- og trippelsjekkes, sier hun.

BT-journalist våknet ved siden av TV 2-komiker:

Les også

Hun bytter frisyre oftere enn Brann bytter trener

— Alle har ikke tilgang til det andre tar som en selvfølge

Foran speilene sitter smilende «kunder» på rekke og rad. De pludrer og prater mens de får ny pannelugg eller kvitter seg med flisene. De som har barn med seg får hjelp til barnepass. Det er frisering det handler om, men småbarnsmødre trenger litt hjelp når de skal konsentrere seg om å bli hårfine.

Regnbuens barn har vært i Mjeldes tanker lenge. Hun har så gjerne villet bidra. Helt siden i sommer har hun planlagt. Nå er de endelig i gang.

— Det er så mange ting vi tar som en selvfølge, men som ikke alle har tilgang eller mulighet til, sier hun.

Snart skal hun også få i gang en fadderordning. Da kan en bemidlet bergensfamilie «adoptere» en som kanskje trenger litt hjelp.

Fancy med «gardin»:

Les også

Lurer du på om du skal klippe lugg?

— Vi lager også avtaler med gamlehjem nå, for det finnes så mange som savner det å ha besteforeldre. Da kan eldre får seg nye familier, sier Mjelde.

Jaktet på klippetrengte

De planlagte aktivitetene står i kø fremover.

— Vi skal arrangere ulike aktiviteter som kajakkpadling og kino. I tillegg blir det flere innsamlingsaksjoner av ting folk trenger. Det kan være klær og alt mulig. Vi kommer til å ha et lager, men det beste er om folk følger med på vår Facebook-side. Der skriver vi når vi trenger ting, forteller Mjelde.

Hunog makkeren Thorstein Skårnes trenger også nye brukere. Å få 64 klippetrengte var ikke bare lett.

Superfrisøren fra Bergen:

Les også

Suverene Skjervheim ble mester igjen

— Derfor gikk vi rundt i dag og fant mange av disse.

— Dere så etter folk som var stygge på håret?

— Hehe, nei da, men vi var på Robin Hood-huset, blant annet. Der fant vi flere som ikke visste om arrangementet. Etter hvert håper vi dette vil gå av seg selv.

Test deg selv:

Publisert: