Folkevandring til festivalene

Det foregår rene folkevandringen utover til ølfestivalen og matfestivalen på Bergenhus og Koengen.

MASSEMØNSTRING: Folk strømmer til ølfestivalen på Bergenhus og matfestivalen på Koengen i dag
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Egentlig er det blitt for mange ølfestivaler i Norge, men Bergen Ølfestival må være den største i landet, og den hyggeligste å være på, sier Evan Lewis, som er gründer bak Ægir bryggeri i Flåm.

Han synes det er svært hyggelig med alle ølfestivalene som har dukket opp, ettersom det sier noe om interessen for øl og ølkultur. Og på Bergenhus er det rene maurtuen av folk rundt han.

— Men i fjor var vi på 17 fesitvaler. I år blir det anda flere. Det krever store ressurser og delta, derfor gjør det ikke noe om antall festivaler nå stabiliserer seg, sier Lewis og gliser godt.

Les også:

Les også

Til by'n for å spise seg fet

Vil høre historier

Han står foran egen stand og svarer på spørsmål fra nysgjerrige kunder om alt fra alkoholprosent og ulike smaker, til spørsmål om seg selv.

— Folk er like interessert i historien og menneskene bak ølet som de er i smakene. Derfor er det viktig at jeg som gründer er her selv for å svar og fortelle, sier han.

GRÜNDEREN FORTELLER: Gründeren bak Ægir Bryggeri, Evan Lewis, stilte selv på Bergen Ølfestival for å fortelle historien bak bryggeriet i Flåm.

Og Lewis, som fant sin Aud fra Flåm, har litt å fortelle om fra New York, hvor han kommer fra, og om Silicon Valley hvor han var dataingeniør i mange år. Ikke minst vil folk høre om hvordan hans egen interesse for øl oppstod, og hvorfor han flyttet til Sogn. For i Flåm i Aurland har han nå åtte ansatte som brygger Ægir øl.Fortsatt hadde vi i mikrobryggeriene en større markedsandel enn 3,5 prosent ved sist årsskiftet. Den har riktignok økt fra to prosent fra forrige årsskiftet, men for mange er både vi i Ægir og mange andre små nokså ukjent for mange, sier Lewis.

Ølkjenner er imponert

Litt nærmere porten inn til Håkonshallen nyter Kåre og Eva Hodnebrog og Bente Snarborg hver sine smaksprøver.

ENS ÆREND: Kåre Hodnebrog og kona Eva Hodnebrog (til venstre) kom ens ærend fra Grimstad for å delta på Bergen Ølfestival og besøke Bente Snarborg ( i midten).

— Det er godt det ikke er halvlitere men små smaksglass, ellers kunne dette blitt en kortere og annerledes opplevelse, sier Kåre Hodnebrog, som er kokk og ølkjenner.Han og kona er kommet helt fra Grimstad for å delte på Bergen Ølfestival.

— Jeg har vært på Oktoberfest i München, men dette vil jeg si er stort om spenstig. Jeg er imponert, sier han og kikker utover mylderet av folk og de 35 bryggeriene som deltar.

Publisert: