Slik blir universitetets nye storstue

Publisert Publisert

FLERBRUKSAULA: Aulaen skal brukes til alt fra forelesninger til fest. Kulturarrangementer skal også finne sted her. Foto: Placebo Effects

  1. september åpner den nye universitetsaulaen på Nygårdshøyden. Se de nye illustrasjonene.
  • Gerd Tjeldflåt
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Selv om resten av universitetsmuseet står på vent, er aulaen til Universitetet i Bergen (UiB) snart ferdig oppusset. Etter planen skal det være offisiell åpning 2. september i år, selv om lokalet skal tyvåpnes når Studentersamfunnet har sitt åpningsmøte i slutten av august.

Skissene over viser hvordan salen skal se ut. Aulaen skal romme 400 mennesker, og brukes både som festsal til store begivenheter og til konferanser, kulturarrangementer, debatter og forelesninger.

Spesialtegnede stoler

Interiøret er spesialdesignet etter en designkonkurranse. Stolene er tegnet av designeren Halgeir Holmstvedt, og i den ene enden av lokalet skal kunstverket «Ornament», laget av Kari Dyrdal, fylle hele veggen.

HØYT UNDER TAKET: Store vinduer og høy takhøyde skal gjøre den nye aulaen lys og luftig. Salen rommer 400 mennesker. Foto: Placebo Effects

Selve lokalet har en takhøyde på to etasjer.I etasjen under aulaen kommer en kafé som skal brukes under arrangementene, og også vil være museumskafé. Denne skal drives av Godt brød.

Venter på penger

Den nye aulaen var tidligere UiB-rektor Sigmund Grønmos store hjertebarn, og ideen ble unnfanget allerede i 2008. I sitt siste år som rektor, 2013, fikk han endelig penger fra Kunnskapsdepartementet til å starte arbeidet med rehabiliteringe. I november det samme året ble museet stengt.

Aulaen er en del av første fase i rehabiliteringen av Universitetsmuseet, som til sammen har hatt et budsjett på 328 millioner kroner.

Andre fase koster omtrent like mye, men her har UiB så langt ikke fått noen midler. Nåværende rektor Dag Rune Olsen håpet på løyvinger i revidert statsbudsjett, men fikk det ikke. Dermed forblir De naturhistoriske samlinger stengt på ubestemt tid.

STRAKS FERDIG: Den nye aulaen skal ligge i sørfløyen av Universitetsmuseet. Frem til resten av museet er pusset opp vil den ha inngang fra siden mot Studentsenteret. Foto: Rune Meyer Berentsen (Arkiv)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Får ikke flytte hjem

  2. Vi savner publikum

  3. Store drømmer

BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN