Stjal både skittentøy og sykepleieruniform

Da Elise Sofie Solheim (22) skulle åpne døren til rommet sitt natt til søndag, var døren hennes låst. Hun ble sjokkert da hun forsto at det var tyver på innsiden.

Publisert Publisert

RUNDSTJÅLET: Tyvene stakk av med alle klærne til Elise Sofie Solheim (22). De lot én kjole henge igjen. - I stuen lå pc-en min. Den hadde de ikke tatt, men skittentøyet ville de ha, sier hun. Foto: Eirik Brekke

  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— De tok absolutt alt. Til og med skittentøyet mitt og uniformen jeg bruker som sykepleierstudent, forteller hun.

Natt til søndag kom romvenninnen Thea Nistad Sunde (22) hjem rundt midnatt. Hun fikk en ekkel følelse i kroppen, som om noen var i leiligheten. Egentlig hadde hun tenkt å se på TV i stuen, men valgtei stedet TV-serier på sengekanten. Hun sovnet etter en stund, men våknet igjen da Solheim kom hjem i halv to-tiden. Hun fortalte henne om den dårlige følelsen hun hadde.

Les også:

Les også

- Jeg hoppet over flammene

Solheim trodde ikke helt på venninnen.

— Jeg lo det litt vekk. Jeg gikk på badet og fjernet sminken, men da jeg tok i dørhåndtaket til rommet mitt var det låst. Vi ble stive av skrekk, sier Solheim.

TOMT: Kollektivet ble frastjålet eiendeler til en verdi av femti tusen natt til søndag. Innbruddet pågikk mens flere av dem var hjemme. Foto: Eirik Brekke

Sunde fortalte at døren hadde stått åpen da hun kom hjem med lyset på. Da forsto de virkelig hva som var på gang.— Det var noen i leiligheten.

Blomsterpotte som våpen

Et par minutter senere kom tredjemann hjem, Eli Andrea Skaar (23). Klokken var blitt litt over to, og de forklarte henne situasjonen. Leiligheten ligger i en høy første etasje.

Les også.

Les også

Politiet reddet kattunge i tunnel

— Vi prøvde å åpne døren. Jeg hadde en blomsterpotte i hendene som våpen. Vi var helt skjelven og jeg skulle liksom være den modige,forteller Skaar (23).

De ringte politiet, som først tolket henvendelsen som litt rar.

— Fikk vi ikke opp døren? Var vi låst ute? Vi prøve å forklare så godt vi kunne, og etter femten minutter var de her, forteller hun.

Les også:

Les også

Mann tatt for Shell-innbrudd

Politiet kom seg inn på rommet. Der var det ingenting igjen. Tyvene hadde kommet seg ut altandøren. Det var også denne de hadde kommet seg inn gjennom, selv om den var låst. Alle klesskapene var tømt. Alle tingene var borte. Og kanskje merkeligst av alt – skittentøykurven var snudd på hodet og tømt for alt innhold.

— Hva skal de med skitne klær? Selv om dette var en utrolig kjip opplevelse, må vi bare le litt også, sier Solheim tappert.

Har ingen klær

Før tyven eller tyvene låste seg inne på rommet, hadde de også gått igjennom store deler av leiligheten. Pass var borte. Det samme var mye sminke og flere løpejakker.

— De har ikke vært interessert i TV eller DVD-spiller. Men klær, sminke og sko. Jeg har bare et par støvler igjen å gå med, sier Solheim.

Hun er frastjålet hele garderoben sin. Nå går hun med romvenninnen sine klær.

— De har heldigvis klær jeg kan låne. Sko er det verre med, sier hun.

Selv om de har regnet ut at de er frastjålet verdier til rundt 50.000 kroner, har de fremdeles smilet i behold.

Les også:

Les også

Politiet bekrefter: 90-åringens hus forsøkt påtent på to steder

— Jeg er ikke så opptatt av materielle ting. Det viktigste er at de gikk bra med oss. Det sa foreldrene våre og. At tyvene var her og gjemte seg da Thea kom hjem, er utrolig ekkelt. Hun hadde rett i sine antakelser, sier hun.

Da BT besøkte kollektivet var Sunde på fotballkamp. De har også roet seg litt etter den skumle hendelsen.

— I natt sov vi sammen i en 120 cm bred seng. Vi holdt rundt hverandre. Nå har vi det bedre, forteller Skaar.

Koffert full av kopper

Frode Kolltveit, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, forteller at de fikk melding om innbruddet klokken 02.26, og at de alltid prioriterer pågående innbrudd.

— Vi gjorde noen undersøkelser på stedet og søk i området. Sistnevnte uten hell, forteller Kolltveit.

I løpet av morgentimene fikk kvinnene likevel en telefon fra politiet. De hadde funnet en person med en koffert som spaserte gatelangs et annet sted.

-Jeg ble frastjålet kofferten min, så det kunne jo stemme, men da vi hørte at den var full av kopper, forsto vi atden ikke var vår, sier Solheim.

Les også:

Les også

Tunnelkatten blir gjenforent med eier

Kolltveit forteller at de har opprettet sak på forholdet.

— Vi forlot stedet i firetiden, sier han.

Vurderer å bytte rom

Kollektiv-venninnene har levert anmeldelse til politiet. De er litt usikre på om de klarer å sove godt natt til mandag.

— Det er mulig jeg skifter rom. Jeg føler meg ikke helt trygg her i nærheten av altandøren, særlig ikke når noen klarer å få den opp selv om den er låst, sier Solheim.

— Siste spørsmål. Hadde du innboforsikring?

— Ja, heldigvis, sier hun.

Skaar på sin side, som «bare» ble frastjålet passet og visakortet sitt, har ikke.

— Men det skal jeg skaffe meg i kveld, sier hun bestemt.

Publisert
  1. Krim
  2. Ran