- Åh, det ser sykt ekte ut

Flere barn med åpne «kjøttsår» på Historisk Museum.

SPØKELSESBRUDER: Malin Omdahl (9) og Leah Mjøs (9,5) er spøkelsesbruder fra Fyllingdalen.
VAMPYR: Oline Vadheim Fureli (10) fraHordvik har hatt en fin halloweenfeiring på museet.
SKREKK OG GRU: Rebusjakten er det gøyeste ifølge Rayyan, Charleen, Kim og Solveig Ales Tinderholdt ( Solveig Ales er ikke på bildet).
VIL HA MER: Anders Martinius Ekgren Bø (9) fra Leikanger vil helst ha flere kjøttsår. Han står tålmodig å venter på å bli kuttet i køen til kirurgen.
KJØTTSÅR: - Det er veldig populært å bli kuttet, sier den blodige kirurgen.
VENTER PÅ DØDEN: Gunn helleland (43) og Gisle Alvheim (44) venter i "dødens verksted" på sine to barn. Det tar en evighet.
SKUMMEL: Corrina Dawson (7) var i sin egen verden på museet i kveld.
EKTE: Leah Mjøs (9) fra Fyllingsdalen ble operert av den blodige kirurgen på museet.
  • Camilla Ahamath
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Det ser sykt ekte ut, hviner ungene.

Alle vil ha åpne kjøttsår på årets halloween-feiring på Historisk museum lørdag kveld.

«Ekte hud»

Det er en enkel sak for sjefskirurgen, som tar imot opp mot hundre pasienter i kveld. De fleste barn.

Det er blod, hud og gørr overalt. Skalpellene er blodige og ungene likeså.

— Åh, det ser ekte ute, sier en pasient.

Kirurgen tørker den blodige skalpellen med rolige bevegelser.

— Det er fordi det er ekte, svarer kirurgen.

Les også

Del halloweenbilder med BT!

Skremmende gøy

Museet er dekorert for anledningen. Lysene er slått av og det er lett å gå seg vill. Det er spindelvev overalt.

I år har Historisk museum invitert barn til å feire Halloween på museet i ti år.

Historisk museum tror de var aller først i Bergen til å arrangere et stort halloweenarrangement.

— I fjor kom det 600 personer hit. I år tror jeg det er mer, sier museumsheks Margareth Hosøy.

Hun er i full gang med å brygge heksebrygg.

LES OGSÅ:

Les også

Nordmenn bruker mer penger enn noen gang på halloween

Slik flyr du:

— Dette brygget får deg til å fly som en heks, til Lyderhorn, sier hun.

Oppskriften på brygget vil hun helst holde hemmelig, men etter mye om og men er heksen villig til å dele oppskriften med BT sine lesere.

  • 1 død drage av ypperste kvalitet.
  • 1 liter blod fra dragen, må koke i en ukes tid.
  • 1/2 ts tørket tånegler fra spedbarn tilsettes på slutten av koketiden.
  • 2 stk. tørkede rottehaler slippes oppi brygget rett før servering.
  • Den skal smake vondt. Jo vondere det smaker, jo bedre fungerer det, forklarer heksen.

Grusomt oppmøte

På museet er det disket opp med flere halloween-aktiviteter. Heksen, kirurgen og de levende døde er fornøyde.

— Det er et herlig oppmøte. Det sto folk langt nedover gaten den første timen, sier heksen.

Kirurgen har hendene fulle (av blod) og de levende døde har hatt anledning til å være sammen med oss vanlig krevende.

— Det levende døde var det som var mest skummelt. Hvis vi må velge noe, sier Ingeborg Litland (10) fra Hylkje.

Venninnen Ida Sofie Fjellstad (10) er enig.

— Det er gøy å kle seg ut, gå kansk eller knep og få se litt skumle ting, sier hun.

LES OGSÅ:

Les også

- I år kjører vi full pakke til halloween

LES OGSÅ:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Se når du bør gå på snopejakt