Bruker synske i Dung-jakten

En synsk kvinne fra førte politiet til dyrerester i denne komposthaugen på Osterøy.

Publisert Publisert
  • Gordon Andersen
  • Trond Nygard-sture
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Den første historien startet tirsdag 16. oktober i fjor da to politietterforskere og den synske kvinnen i slutten av 30-årene kjørte rundt i bergensområdet på jakt etter Dung Tran Larsen. Oppgaven var som følger: Følg den synske dit hun vil.

Les også: Ny leting etter Dung i Rådalen

Oppdraget var gitt av politiinspektør Tore Salvesen, og bakgrunnen var tips politiet hadde fått om den synske kvinnen flere uker i forveien.

Ble nysgjerrige

— Hun kom med svært konkrete opplysninger. Noen av opplysningene var så presise at vi ble nysgjerrige. Spesielt la vi merke til at hun kom med stedsnavnet Klokkarvik, sier Salvesen.

Les også: - Liten nytte av synske

For politiet var Klokkarvik i Sund kommune av interesse, fordi det ligger i naboområdet til Loddefjord, hvor Dungs drapssiktede ektemann bor.

Flere runder i rundkjøring

Roger Lefdal og Lasse Kolås var etterforskerne som fikk oppgaven å følge kvinnen den aktuelle tirsdagen. De hentet henne i Bergen sentrum.

Deretter gikk turen til Loddefjord. Da de kom til Storavatnet med mulighet til å ta av mot Sotra, ville den synske kvinnen det annerledes. Etter et par runder i rundkjøringen, følte hun at de skulle kjøre tilbake mot sentrum igjen. Kvinnen som hadde sett syner av Dung i Klokkarvik, førte de to etterforskerne i en helt annen retning enn de selv hadde forventet.

— Vi var jo litt spent på om hun skulle finne veien til Sotra. Det var skiltet, så hun hadde hatt mulighet til å lure oss om hun ville, sier Lefdal.

- Jeg ser en svart hund

Det ble en spesiell tur som til slutt endte på Osterøy. Trioen stoppet flere steder, der hun gikk ut for å konsentrere seg. Hun fortalte om bildene hun så, og beskrev dem for politifolkene.

Blant annet beskrev hun et lite fiskevær, et tun med mange biler, en svart bjeffende hund og en jegerhytte.

— Jeg satt i baksetet og døste da vi hadde kommet over Osterøybrua. Da jeg på høyre siden fikk øye på en bilkirkegård med 1012 biler, slik hun hadde sagt, ble jeg litt paff, sier Lefdal.

Ville gi seg

Sammentreff til tross: Kvinnen som skulle føre dem til Klokkarvik, hadde ledet dem i en helt annen retning.

Da de sto utenfor Jokerbutikken på Bruvik, ville kvinnen gjerne vite om det i det hele tatt var et sted på Osterøy som het Klokkarvik. Hun ville ha et ærlig svar og fikk vite at hun hadde bommet ganske kraftig på geografien.

Lasse Kolås gikk likevel inn i butikken og spurte en ansatt om det var et Klokkarvik på Osterøy. Og der var det. Hundre meter unna.

...så kom hunden

På det tidspunkt var den synske kvinnen såpass skuffet over å ha ledet etterforskerne på ville veier at hun ville avslutte. I utgangspunktet ville ikke etterforskerne gi henne beskjed om at hun faktisk hadde funnet sitt Klokkarvik, men da de så hun ville gi opp, klarte de ikke holde seg og guidet henne siste del av turen til viken.

Da de kom frem, kvapp alle tre til da det plutselig bykset frem en kullsvart hund som bjeffet voldsomt mot dem.

— En ting var bilene som hun hadde forutsett, men da den svarte hunden kom, som hun hadde snakket om, syntes vi det var meget spesielt for å si det mildt, sier Lefdal.

Fant sauerester

Det skjedde ikke noe ved Osterøyutgaven av Klokkarvik den tirsdagen. Dagen etter ble kvinnen kjørt ut på Klokkarvik på Sotra. Hun fikk ingen følelser for det stedet. I slutten av uken reiste hun selv tilbake til Osterøy alene. Hun tok kontakt med politiet og fortalte at hun været at det var noe spesielt under en avfallsplass. Politiet valgte å sende ut en gruppe med krimteknikere som rigget seg til med hakker og spader, for å grave i komposthaugen. Der ble det funnet benrester, som senere viste seg å være fra et sauekadaver.

Kvinnen fikk beskjed om sauefunnet noen uker senere.

— Hun var litt skuffet på sine egne vegne, men sa hun hadde hatt sterke følelser for stedet, sier Lefdal.

Nå vil politiet utføre ny leting etter Dung i Rådalen. En annen synsk kvinne mener nemlig at Dung kan være her.

Har du erfaring med synske? Skriv din mening her!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Politiet sjekker Rådalen-syn

  2. - Liten nytte av synske

FANT SAU: Denne komposthaugen ble gravd opp da krimteknikerne fra Bergen reiste til Osterøy i oktober i fjor. I dyngen fant etterforskerne en sau. Turgåer Tore Brudvik (64) møtte krimteknikerne da han gikk tur den aktuelle dagen. Foto: Larsen, Bjørn Erik

BILTUN: Kvinnen sa før turen at hun fikk syner om et tun med mange biler. Dette tunet var noe av det første som møtte etterforskerne etter Osterøybrua. Foto: Larsen, Bjørn Erik