Par fra Bergen omkom

En 57 år gammel mann og en 52 år gammel kvinne fra Bergen omkom i trafikkulykke ved Flekkefjord. Datteren på 12 er også skadet.

KRITISK: To biler traff hverandre i stor fart ved Flekkefjord. FOTO: Torbjøn Witzøe, fvn.no
  • NTB
  • Erlend Olsbu
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Syv personer ble sendt til fire ulike sykehus etter ulykken. Klokken 19 lørdag opplyste operasjonsleder Per Kristian Klausen at to av dem er bekreftet omkommet. De to ble sendt til Stavanger universitetssykehus etter ulykken.

— En 57 år gammel mann og en 52 år gammel kvinne er omkommet. Begge er fra Bergen, sier Klausen til fvn.no .

Med seg i bilen hadde paret sin tolv år gamle datter. Hun er nå under behandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Tilstanden til jenten er stabil søndag morgen, melder sykehuset.

Femåring kritisk skadet I den andre bilen satt en familie på fire fra Mandal. En 35 år gammel kvinne og to barn på fem og syv år ble fløyet til Haukeland universitetssykehus, mens en 33 år gammel mann ble sendt til sykehuset i Flekkefjord.

— En syv år gammel jente er alvorlig skadet. Hun får nå intensiv behandling. En fem år gammel gutt er kritisk skadet og sendt til operasjon. En kvinne på 35 år er lettere skadet. Hun ligger nå til observasjon, sa kommunikasjonsansvarlig Geir Andre Bakke ved Haukeland universitetssykehus.

Tilstanden til femåringen som ligger på Haukeland, er søndag formiddag kritisk og ustabil. For de to andre på Haukeland er tilstanden alvorlig, men stabil.

Mandalfamilien satt i Chevroleten som var på vei vestover. Bergensfamilien satt i den andre bilen, en Toyota Avensis stasjonsvogn på vei østover.

Operasjonsleder Klausen opplyser at de pårørende er varslet.

Tredje bil påkjørt Ulykken skjedde i forbindelse med en forbikjøring på E39 ved Austad. Det var en varebil og en stasjonsvogn som kolliderte.

— Bilen som kjørte østover kjørte forbi flere biler i et forbikjøringsfelt. Men sjåføren strakk forbikjøringen lenger enn feltet og dermed kom det møtende trafikk. Sjåføren forsøkte å svinge inn i trafikkfeltet igjen, men mistet kontrollen over bilen og traff et motgående kjøretøy, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.

Det var flere vitner til ulykken.

— En tredje bil som ble forbikjørt, ble truffet i fronten av bilen før ulykken skjedde, men kom fra ulykken uskadd. Nå avhører vi vitner, sier Klaussen.

Store redningsressurser ble sendt til ulykkesstedet, blant annet åtte ambulanser og flere helikoptre.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.09.

Publisert: