Kjørte med over 3 i promille for å kjøpe øl

Mannen mister førerkortet i tre år og må i fengsel etter en kjøretur på Askøy.

Ved 20-tiden 10. august i fjor kjørte mannen hjemmefra med sin bil på Askøy. Turen gikk til lokalbutikken der han kjøpte øl.

En annen mann i butikken vitnet i retten og sa at han så den andre stå og svaie. Han virket ute av stand til å ta vare på seg selv.

Han var «så beruset at han ikke klarte å slå inn koden på bankkortet da han skulle betale.»

Vitnet gikk ut av butikken og så den andre kunden sette seg inn i sin bil. Vitnet fulgte etter og ringte politiet.

Les også

Fyllekjørte to ganger på to timer

Promille 3,23

Turen gikk til den berusete bilførerens hjem. Etter kort stund kom politiet. Patruljen fant ham liggende på sofaen. Han ble tatt med til legevakt for å avgi blodprøve. Nå har Bergen tingrett funnet ham skyldig i å ha kjørt bil den aktuelle kvelden med en promille på minst 3,23.

Selv forklarte bilføreren at han hadde drukket alkohol før han kjørte, men også etterpå. Han mente promillen måtte være lavere enn det som ble påstått. Bergen tingrett satte hans forklaring til side på dette punktet.

– Luktet alkohol og var rød

Politikvinnen som gikk inn i huset fortalte i retten at tiltalte

  • fremstod som overstadig beruset.
  • han luktet alkohol og var rød i øynene.
  • hadde store problemer med å snakke og bevege seg.
Les også

Mannen (18) manglet førerkort. Så ble han promilletatt på Paradis.

Tatt igjen

Nå er mannen dømt til fengsel i 30 dager, en bot på 45.000 kroner. Videre ble han fratatt førerkortet i tre år. Han må avlegge ny førerprøve. Det oppsto ikke skader under kjøringen.

To uker senere var han igjen bak rattet, også denne gangen med promille. han ble stanset av politiet etter å ha kjørt ved sitt hjem. Denne gangen var promillen på 1,38.

Han hadde ikke gyldig førerkort da dette skjedde som følge av at han var tatt av politiet for fyllekjøring to uker tidligere.