Her kjører vogntoget i motgående kjørefelt

– Bilen som kom imot måtte bremse for ikke å frontkollidere med vogntoget, sier den sjokkerte bilisten som filmet det hele.

Publisert Publisert
  1. Leserne mener

Knut Bøe Solberg var på vei fra Voss til Dale på E16 onsdag ettermiddag da han ble liggende bak en vogntogsjåfør uten kontroll.

– Vogntoget kjørte flere ganger over i motgående kjørefelt. Jeg lå bak ham fra Evanger til Dale, og på den strekningen opplevde jeg mange nestenulykker, sier Solberg.

– Føreren så ikke ut å vite hvor vogntoget lå i veien, og jeg tenkte hele tiden at dette er livsfarlig.

Fikk kjøre videre

Solberg meldte fra til politiet klokken 16.15. Da hadde de akkurat passert Evanger. Føreren skal imidlertid ha kjørt helt til Arna før han ble stanset av politiet.

Voss lensmannskontor bekrefter at vogntoget ble stanset av en patrulje i Arna, men forteller at sjåføren etter hvert fikk kjøre videre.

– Det ble tatt alkotest av sjåføren i Arna. Den ga ikke utslag, og det er ikke mistanke om rus. Sjåføren kommer fra Romania og hadde lovlig førerkort fra Storbritannia, opplyser Voss lensmannskontor.

Vogntoget er danskregistrert.

Verken Voss lensmannsdistrikt eller Bergen nord politistasjonsdistrikt har mottatt video av nestenulykkene, og sier at de derfor foreløpig ikke har noe grunnlag for å etterforske saken videre.

– Satt med hjertet i halsen

Mens kollegaen hans kjørte, filmet Solberg flere av nestenulykkene.

– Da vi var i Beitlatunnelen like ved Dale ser du at vogntoget kjører langt ut i feil kjørefelt midt i en sving. Bilen imot måtte bremse for ikke å frontkollidere, sier Solberg.

– Like etter kommer det et vogntog som bare så vidt får plass til å passere. Jeg satt med hjertet i halsen.

Solberg mener kjøringen burde få konsekvenser.

– Om det var opp til meg hadde ikke denne sjåføren fått kjøre en meter til på norske veier. Men det er jo opp til politiet å bedømme.

Publisert