159.000 i bot for ecstasy-tur

En mann i 20-årene må betale 159.000 kroner i bot etter å ha blitt tatt ruset bak rattet i Jernbanebakken.

Publisert Publisert

TATT: Her ble mannen i 20-årene stanset etter å ha kjørt bil og vært ruspåvirket. Foto: GOOGLE

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mandag 11. april i år ble mannen stanset i Jernbanebakken ved 05-tiden om morgenen. Politiet pågrep ham og fikk mistanke om at han var ruspåvirket.

Deretter ransaket de boligen hans. Der ble det funnet 18 tabletter inneholdende MDMA, som er virkestoffet i ecstasy. Videre ble det funnet 9,25 gram kokain og en mindre mengde narkotisk stoff.

Les også

Politibil stanset i ruskontroll

Prøver viste at mannen var påvirket av ecstasy da han kjørte bilen, og det er denne ruskjøringen som er det alvorligste i dommen som nå er avsagt mot ham.

Ifølge dommen var han ruspåvirket tilsvarende en alkoholpromille på mellom 0,5 og 1,2. Ettersom han har tilstått, får han strafferabatt og saken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom, som er en enklere og rimeligere rettsbehandling.

Les også

Småbarnsfar reagerte på høy fart – og fikk bank

Nå venter en forholdsvis stor bot for ruksjøringen, 159.000 kroner, ifølge dommen. Normen er at man skal betale halvannen månedslønn hvis man blir tatt for ruskjøring. I retten opplyste han at inntekten var noe usikker, men at han ville passere en million kroner.

Han er nå dømt til betinget fengsel i 24 dager med prøvetid på to år. Dessuten mister han førerrett i tolv måneder og må altså betale boten.

Publisert