Jubel på Nansensenteret

Publisert Publisert

JUBLER: Polarforsker Ola M. Johannessen. ARKIVFOTO: TOR HØVIK

  • En gledens dag. Dette har vi jobbet og kjempet for i årevis, sier polarforsker og styreleder Ola M. Johannessen.
  • Atle Andersson
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Nansen Senter for Miljø og Fjernmåling i Bergen blir i 2012 for første gang en egen post på statsbudsjettet. Senteret kommer inn under ordningen med såkalte basisbevilgninger. Det betyr at staten gir tilskudd som tilsvarer 10 prosent av omsetningen. For Nansensenteret innebærer det 4,4 millioner kroner ekstra å rutte med neste år.

— Det har vært et vanskelig nåløye å komme gjennom, men all ære til miljøvernminister Erik Solheim som åpnet døren for oss. Vi har jobbet i mange år for å få dette til. Det har vært uformelle møter med statsråden og stortingsrepresentanter, og saken har vært oppe i Stortingets spørretime, sier arbeidende styreleder, professor Ola M. Johannessen.

Grunnleggeren av Nansensenteret synes det er ekstra hyggelig at staten kommer på banen samtidig som forskningsinstitusjonen feirer 25-årsjubileum. Johannessen sier basisbevilgningen vil bidra til større trygghet og langsiktighet i finansieringen av miljø- og klimaforskningen ved senteret.

— Nansensenteret er hovedsakelig vært prosjektfinansiert, og de viktigste finansieringskildene har vært Forskningsrådet og ulike EU-programmer. I tillegg er private givere som Trond Mohn og G.C. Rieber Fondene inne med viktige finansieringsbidrag, sier Johannessen.

Nansensenteret er en frittstående forskningsstiftelse tilknyttet Universitetet i Bergen. Senteret har 65 ansatte, og har etablert søstersentre i Russland, Kina, India og Sør-Afrika.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Svikter sine egne forskningsmål

  2. 17 km riksvei får midtrekkverk

  3. Siterte Jacobsen og Prøysen

  4. Avvikler kontantstøtten for toåringer