Brøt seg inn mens beboerne sov

Beboerne våknet av at en fremmed mann stod inne på soverommet. Gjerningsmannen forsvant, men fortsatte til et nytt hus. Deretter forsøkte han seg på hus nummer tre før han ble tatt.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Innbruddene skjedde på Nordåsneset i Fana.

De uhyggelige innbruddene skjedde etter at politiet tidligere på kvelden hadde fått medling fra samme område om en mann som var nærgående. De rykket ut, men fant ikke mannen.

— Klokken 02.10 fikk vi melding fra en bolig om at beboeren hadde våknet av at en ukjent mann stod inne på soverommet. Vi startet leting i området og fikk deretter melding om fra en annen bolig om at de hadde hatt en fremmed person inne i huset. Hundepatruljen sporet mannen, og gikk til pågripelse i det han var i ferd med å bryte seg inn i en tredje bolig, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt.

27-åringen skal i følge politiet være av utenlandsk opprinnelse.

Han ble tatt med en stjålet mobiltelefon, en lommebok i tillegg til noe annet tyvegods og er satt i fengslig forvaring, opplyser operasjonslederen.

20140320_073949_resized.jpg

— Det med at folk tar seg inn i boliger på denne måten er noe som harkommet de siste årene, sier Åge Simonsen (bildet), som leier leilighet i området. - Det oppleves som veldig skremmende, særlig for de som har barn i huset,sier han.

Simonsen beskriver nabolaget som «velstående».

Publisert