Stopper ikke rosa-malingen

Byggesakssjefen har sagt nei, men rosahus-eier Henny Arling fortsetter å male.

Publisert:

FORTSETTER: Da BT var innom det rosa huset på fredag, var maleren fortsatt i full sving. Her får bakgården noen strøk. Foto: Odd Nerbø

På mandag gikk Steinkjellerkroken 4 og 6 fra klassisk eggeskallhvitt til knall rosa og svart. Dette har fått flere av naboene til å se rødt.

Torsdag uttalte byggesakssjef Petter Wiberg til BT at fargeendringen brøt med reguleringsplanen, og at huset måtte males om.

Det har ikke stoppet rosahus-eier Henny Arling fra å fortsette malingen.

Vil piffe opp byen

— Jeg har ikke mottatt noe offisielt fra kommunen. Derfor fortsetter jeg. Hvis kommunen ber meg stoppe, vil jeg klage på vedtaket, sier Henny Arling.

STÅR PÅ SITT: Henny Arling vil kjempe for å beholde de sterke fargene. Foto: Odd Nerbø

FASADEN: Slik ser inngangspartiet ut på det rosa huset. Foto: Odd Nerbø

Hun er er svært fornøyd med de nye fargene, og håper flere vil følge hennes eksempel.— Det er deprimerende grått i Bergen. Rosa gjør folk glade. Fargen er sexy, feminin og hjelper mot depresjon, sier Arling, som avviser kritikken fra naboene.

— Du kan ikke gjøre alle fornøyd.

Biter seg fast

Dersom Arling ikke får medhold av kommunen, håper hun å beholde fargene så lenge som mulig.

— Får jeg nei, håper jeg det blir en lang periode med regn, slik at det ikke blir mulig å male om huset, sier Arling og flirer.

På internett får hun stor støtte. Torsdag opprettet hun en Facebook-gruppe for å bevare rosafargen, og den har allerede fått 1175 tilhengere.

Ikke fornøyd

Naboene BT har snakket med er ikke begeistret.

— Når ingen av naboene liker det, og hun trumfer det gjennom, så vil jeg si at det sier mer om henne enn naboene, sier Kari Woldseth.

Hun oppfordrer Arling til å føye seg etter kommunens pålegg, og viser til at området er bevaringsverdig.

— Dette er i et gammelt strøk. Det er for å beholde den gamle bydelen, er det ikke lov å gjøre store endringer i fasadene. Arling kan godt male i andre farger enn hvitt, men det må stå i stil til resten av bebyggelsen, sier Woldseth.

Publisert: