- Strømmen av biler er borte

Publisert Publisert

MINDRE TRAFIKK: Synnøve Fluge leder Møhlenpris Velforening. Hun og andre konstaterer at biltrafikken er redusert i området rundt Nygårdsparken. Foto: PER LINDBERG

  • Det var som om en vifte ble slått av. Den siste uken har vært preget av en deilig ro. Alle som kom hit i bil for å kjøpe narkotika, er også borte.
  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Slik beskriver Synnøve Fluge tiden etter at Nygårdsparken ble stengt 25. august. Lederen i Møhlenpris velforening legger ikke skjul på at hun er fornøyd med den nye hverdagen. Ikke minst er det merkbart hvordan biltrafikken over Møhlenpris har blitt redusert, ifølge Fluge.

— Et drive in-marked

Vi treffer henne i Olaf Ryes vei utenfor Hulen. Naboer strømmer forbi. Folk smiler.

— Er det ikke deilig, sier en.

— Tidligere var dette et drive in-marked der bilene stanset, og folk fra parken kom ned og solgte narkotika til dem som satt i bilene. Det eneste som manglet var et drive in-skilt, der det sto «narkotika til salgs», sier en annen.

— Vi ser ikke biler med sotete vinduer lenger. Vi hører ikke hvining av dekk. Det har vært et kjør av biler som parkerte her. Sjåførene gikk inn i parken og returnerte etter kort tid. De er borte, sier Synnøve Fluge.

- Hvilke biler var dette?

— Biler av alle slag, en del typiske biler brukt av håndverkere. På noen av dem sto det til og med firmalogo, svarer Fluge.

Foreldre med barn

Hun var engstelig når barna gikk gjennom Olaf Ryes vei til skolen.

— Mange kjørte aggressivt. De ville komme seg fort bort fra stedet. Og vi fryktet jo at sjåfører var beruset.

— Men jeg har også sett foreldre komme kjørende med sine voksne barn. Det har vært slitne mødre og fedre som har stanset og ventet mens barna gikk inn i parken og kom tilbake etter at de hadde fått det de trengte. Det har gjort inntrykk, men nå er også denne trafikken opphørt, forteller hun.

Fryktet nyetablering

Hun ønsker ikke bare å glede seg. Til det er problemstillingen for tragisk for de rusavhengige og deres familier. Fluge vet også at situasjonen kan endre seg.

Hun arbeider på Nygårdshøyden. Store deler av tiden har hun altså vært i området rundt parken.

— Jeg har snakket med flere andre som bor og arbeider her. Vi var jo redd for at brukerne av parken skulle etablere seg andre steder nær parken, men det har ikke skjedd, sier hun.

Lurer på hvor de er

Steinar Bjørnseth er formann i Nygård Velforening. Også han bekrefter at det er redusert trafikk på Nygårdshøyden.

— Det er færre biler og færre folk her, men vi lurer jo på hvor de er blitt av. Vi håper bare at de får den hjelpen de trenger.

Noen har ment at mange av de tidligere parkgjengerne vil flytte til sentrum.

Kim Lohne er butikksjef på Coop i Strømgaten. Også han og kollegene har fått en ny hverdag etter at Nygårdsparken ble stengt. Butikken ligger mellom parken og Bystasjonen og har hatt mange rusmisbrukere innom.

— Den siste uken har vært rolig. Det har vært fint. Med rusmisbrukere i butikken, visste man aldri hva som kunne skje. Det føles tryggere nå, sier han.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Miljøet vil flytte seg til sentrum

  2. Et nødvendig eksperiment

  3. - Regjeringen må bidra til parkaksjonen

  4. Her får han hjelp til å kutte båndene til parken

  5. - Dette er renovasjon!

BT anbefaler

Da kassen var tom, tok stamgjestene grep

Tøffe tider i fødelandet Argentina tvang Arne Bergsvik og familien til å ta et drastisk valg.