I 45 år har Terje Syvertsen (65) planlagt denne roturen; fra Svelvik ved Drammensfjorden til Namsos, og nå skjer det. I hele sommer skal han ro.

Men han fant kjapt ut at det ikke er mulig å ro så langt uten å se hvor han ror. En natt våknet han og hadde ideen i hodet. Han skjønte at han måtte konstruere sine egne årer.

Nå kan han se i samme retningen som han ror.

STABLE, STABLE: Alt har sin faste plass om bord. Han har campingseng, gitar og toalett i båten. Toalettet er stol på dagtid. Gitaren tar stor plass, men den må være med på sommertur.
MARITA AAREKOL
VÆRET: - Vi har ikke vær på Østlandet. Været her på Vestlandet er noe helt annet. Nordavinden har vært plagsom i sommer, sier Syvertsen. 65-åringen har ligget værfast på Lindås brygge i en liten uke. Han klarer ikke å ro over Fensfjorden med den halve hestekraften han har til rådighet.
MARITA AAREKOL
SOLCELLEPANEL: I baugen har Terje Syvertsen montert et solcellepanel. Det lader opp mobil og GPS. - Her kan jeg se hvor fort jeg ror. Jeg er fornøyd når jeg kommer over to knop, sier han. Soveplassen er under den oransje presenningen.
MARITA AAREKOL