Taktfast på Festplassen

Over 10.000 tilskuere fikk med seg Topp 20- showet på Festplassen i går.

Publisert: Publisert:

FRØKNER PÅ FEST: Gabrielles siste hit «Fem fine frøkner» fikk festplassen til å løfte hendene og hoppe i takt. F.v. Margrete Breisnes (14), Amalie Nedrehagen (14), Siv Hickman (14), Malin Killingrød (14) Foto: JO STRAUBE

Festplassen var fylt helt til randen, av unge og oppstemte fans samt noen foreldre, da P3s VG-listashow gjestet Bergen. Blant artistene, som alle har ligget på topplisten det siste året, var Donkeyboy, Kaveh og Oslo Ess, samt bergensfavoritter som Gabrielle, Carl Espen og de maskerte hiphoperne i Yoguttene.

Flere hadde reist langt for å oppleve musikkfesten i Bergen. Blant dem var en jentegjeng fra Voss, som sto parat på plassen hele syv timer før showet startet.

Donkeyboy

- Favoritten er Donkeyboy, slår Elisabeth Rykke Syngset (14) fast med den største selvfølgelighet. Mange rundt henne nikker iherdig.

- De har veldig gode tekster, som handler om vennskap og slikt. Det er bra, utdyper Tora Charlotte Gram-Knutsen (14).

PÅ TOPP: Bruskasser kommer godt med om man skal få med seg det som skjer. F.v: Håvard Fedje (12), mamma Nina Karin Hove (i bakgrunnen), Sivert Fosse (12), Brage Refsdal (9), Joar Refsdal (12) og Haldor Fosse (11). Foto: JO STRAUBE

Gjengen på fem måtte stå opp klokken åtte og ta toget til Bergen helt på egen hånd. Reisetiden slo de i hjel med å øve på sangene de skulle høre senere på kvelden.

- Vi har sunget «Crazy Something Normal» (av Donkeyboy, journ.anm.) en hel del ganger nå, slår Syngset fast.

På spørsmål om de har tenkt til å hyle, og eventuelt hvor høyt, gir de BT et eksempel som sent vil glemmes.

Best utsikt

VG-listen er show for hele familien. Mamma Nina Karin Hove hadde samlet sammen et helt knippe av egne og beslektede barn, og lagt i vei fra Vik i Sogn. Med seg hadde hun også et lite ess i ermet.

- Vi så litt lite i fjor, så i år tok vi med bruskasser til å stå på, sier hun.

Sivert Fosse (12) kommenterer fornøyd fra toppen av en av kassene.

- Dette er mye gøyere enn å se det på TV. Det er masse folk her, sier han.

Han trekker frem gruppen Katastrofe, Staysman & Lazz som de klare favorittene. Men om han kommer til å hyle?

- Nei, aldri. Men jeg kommer til å synge med, når Staysman & Lazz spiller, slår Fosse fast.

Alltid bra

Bandet Donkeyboy var helt tydelig favoritten til mange. Bandet kunne bare være med på en liten del av Topp-20-turneen, og er veldig fornøyd med at nettopp Festplassen ble en del av programmet.

- Det er alltid bra å spille i Bergen og på VG-listashowet her. Det er alltid masse folk og god stemning, sier Sundberg.

STJERNE: Omer Bhatti trollbant publikum med sang og avanserte dansesteg Foto: JO STRAUBE

Han mener det er spesielt å spille foran nesten bare unge fans.

- Sammenlignet med vanlige konserter er det mindre alkohol og mer skriking. Det er litt rart, egentlig, at ungdommen skriker mer enn fulle folk, sier Sundberg.

Han er glad for å nå ut til et uvant konsertpublikum.

- Det er fint å spille for alle de som ikke er gamle nok til å komme inn på vanlige konserter.

Gangsterrap for barn

Også bergensrapperne i Yoguttene var strålende fornøyd med gårsdagens arrangement. Men hvordan går deres særdeles basstunge låter, med fokus på narkotika og damer, sammen med små barn og tenåringer?

- Yoguttene er til for rapfamilien, men også for småbarnsfamilien. Vi snakker om fred, kjærlighet og dyr. Det er som filmen Istid, det er noe for barn, og så er det noe bare de voksne forstår, sier yogutten Jenny Skavlan.

Publisert: