Henriette har fått 1000 meldinger

Henriette Vasstrand (22) har fått rundt tusen meldinger etter at hun fortalte sin historie.

ALVORLIG SKADET: Henriette ble alvorlig sjadet da benet hennes ble knust av en 12 tonns buss i London.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Jeg har begynt å forstå hva historien min faktisk kan bety for andre, sier hun.

Det har gått halvannen uke siden hun fortalte sin historie i Bergens Tidende. Siden den gang har 440.000 mennesker lest saken om Jenten som klarte det umulige, hvor Vasstrand forteller om hva som skjedde etter at benet hennes ble knust av en 12 tonns buss i London. Det har ført til full innboks både på Vasstrands mobil og hennes private Facebook-konto. I alt dreier det seg om rundt 1000 meldinger fra både kjente og ukjente.

— Jeg vet bare om mitt liv og klarer ikke helt å forstå at folk reagerer slik de gjør. Man blir litt blind i sin egen situasjon. Alle tilbakemeldingene hjelper meg å skjønne mer av hva jeg faktisk har vært igjennom. På en måte føles det befriende. Jeg føler meg veldig trygg i meg selv og glad, sier Vasstrand.

Noen skriver til henne at de begynte å gråte da de leste historien. Andre beskriver henne som modig og tøff. Flere har sagt at de har fått nytt pågangsmot av hennes motivasjon og vilje.

— Det har vært helt overveldende. Det er veldig godt. Det føles som en drøm har gått i oppfyllelse . Jeg ønsket å nå ut til mange med det jeg ville si, forteller hun.

Skal svare fra hjertet

Flere av meldingene kommer fra personer som har opplevd alvorlige ulykker. Disse har Vasstrand ventet med å svare.

— Jeg vil de skal vite at jeg kommer til å svare dem alle, men at jeg må la det synke litt inn. Men når jeg svarer skal det være fra innerst i hjertet mitt. Da skal jeg ta meg god tid, sier hun.

OVERVELDENDE: Henriette Vasstrand er svært takknemlig for alle meldingene hun har fått etter at hun fortalte sin historie. - Det har vært helt overveldende, forteller hun.

Hun sier hun beundrer alle som har sendt henne personlige meldinger hvor de har delt historier fra sitt eget liv.

— Det er noe med at vi mennesker føler oss trygge når vi kan speile oss i andre sitt speil, mens vi av og til blir veldig usikre når vi er alene. Alle meldingene jeg har fått viser meg at vi er mange som har opplevd vanskelige ting, sier hun.

Hun har ennå ikke fått tid til å åpne alle meldingene, og forteller at det daglig tikker inn nye.

Skal besøke Vasstrand

Vasstrand og hennes fysioterapeut Aase Birkhaug har den siste uken også vært i kontakt med Olympiatoppen om et eventuelt samarbeid, men planen er ikke klar.

— Surfing er ikke en gren der, så vi får se hva som skjer, sier Vasstrand.

Fysioterapeuten forteller at også hun har fått utrolig mange tilbakemeldinger.

— Folk kommer til meg og sier at jeg har gjort en god jobb, men det er Henriette som har jobbet knallhardt. Det er hun som fortjener skryt, sier hun.

Hun er ikke i tvil om hvorfor så mange har ønsket å lese og dele historien.

— Hun er knallsterk jente med en ekstrem historie. Jeg håper at de som sitter der og har gitt opp håpet, leser denne historien og forstår at det umulige er mulig, sier hun.

I slutten av oktober skal Birkhaug besøke Vasstrand. Sammen skal de se på utviklingen hennes, og se hvorvidt hun har nådd målsettingene sine.

Har flyttet fra hjembyen

Vasstrand har bodd på Jæren i en hytte den siste uken. Her har hun surfet på Borestranden og bokset hver dag. Hun forteller at hun har det veldig bra.

— Hvor lenge blir du der?

— Forever!

Drømmen er å starte sin egen bokseklubb, reise og surfe.

— Jeg har allerede begynt å gå på visninger her. Hvis jeg noen gang trenger en pause fra dette, vil jeg bli fysioterapeut. Jeg er sikker på at jeg har mye å bidra med, særlig når det kommer til motivasjon, sier hun.

Publisert: