- Søker etter en antatt død person

Politiet tror at mannen som er savnet i Stryn har omkommet i kulden.

Publisert Publisert

LETEAKSJON: Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, en alpin redningsgruppe i Jostedalen og Lom og Sivilforsvaret har bidratt i letingen. Foto: 2211-TIPSER

  • Erlend Langeland Haugen
  • Per Lindberg
  • Camilla Aadland
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tirsdag fortsatte søket etter den psykisk ustabile mannen på fjerde døgnet. Mannen, som er i 20-årene og fra Rogaland, brukte kniv til å true til seg en bil på vei opp Strynefjellet lørdag. Bilen ble senere funnet i Erdalen.

Etter å ha lett i fire døgn ble redningsaksjonen avsluttet tirsdag ettermiddag.

— Vi har ikke funnet noen spor etter mannen, sier Inge Værøy, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

— Redningsaksjonen ble avsluttet nå ved mørkets frembrudd, og søket går nå inn i en ny fase. Akkurat når vi starter opp igjen, får vi komme tilbake til. Det vil nok bli gjennomført søk senere, men da er det definert som søk etter en person som er antatt omkommet, sier operasjonslederen.

Iskaldt i området

Politiet og redningsmannskaper har lett etter mannen siden han forsvant lørdag ettermiddag. Det er iskaldt i området, med temperaturer ned mot minus 15 grader.

Les også

Frykter etterlyst kan være død

Les også

Søker etter savnet i 10-15 minusgrader

Les også

Her stopper alle spor

Søket fortsatte tirsdag med 33 personer fra Røde Kors, syv hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og ni personer fra en alpin redningsgruppe i Jostedalen og Lom, i tillegg til to fra Sivilforsvaret.

— Vi har hatt et søksområde inn i dalen, og har lett med utgangspunkt i sist kjente observasjon, fra der bilen ble funnet og sørøstover i dalen, sa innsatsleder Ole Tom Nord tirsdag ettermiddag.

Dalen der det søkes er ca. åtte kilometer lang og halvannen kilometer bred. Alle bygninger i Erdalen er gjennomsøkt uten at det har gitt resultater.

Natt til tirsdag hadde politiet lytteposter med hund ute i terrenget i Erdalen. Det ble også brukt varmesøkende kamera i leteaksjonen.

Skal være fjellvant

Den savnede mannen skal være fjellvant, ifølge innsatsleder Nord. Mannen beskrives som psykisk ustabil, men det er ikke brukt våpen under leteaksjonen.

SØKTE TIRSDAG: Ole Tom Nord har vært innsatsleder for leteaksjonen. Foto: 2211 tipser

— Dagens søk endte uten resultat. Vi har ikke observert ham og har heller ikke registrert livstegn fra ham ved bruk av telefon eller lignende. Det er heller ikke kommet inn vitneobservasjoner, sier Værøy.

- Tror dere at han fortsatt er i området?

— Vi har ikke funnet spor etter ham, men det er ikke noe som tyder på noe annet.

- Hva skjer videre?

— Vi skal bruke litt tid på å samle trådene og planlegge nye søk. Det er litt kritisk hvis det kommer snø, det må vi ta hensyn til, men det er ikke varslet noe sånt i umiddelbar fremtid, sier Værøy.

LETEBASEN: Sivilforsvaret drifter et telt som fungerer som base for letingen. Foto: 2211-tipser

Publisert