Tok bilde fra sin egen eiendom

— Tatt i det offentlige rom, sa Jette Christensen om bildet av mannen som urinerte 17. mai. Nå viser det seg at bildet ble tatt fra hennes egen eiendom. Mannen var på fest i nabohuset. – Ufint, sier verten.

SNUR: Jette Christensen (Ap) endrer forklaring om Instagram-bildet hun postet av en ung, tissende mann.
  • Helge O. Svela
  • Eystein Røssum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

19. mai skrev BT at Ap-politiker Jette Christensen tok et bilde av en urinerende festdeltaker på 17. mai. Bildet ble lagt ut på det sosiale nettstedet Instagram.

«Gikk forbi det sikreste tegnet på at 17. mai er over og døpingen er begynt,» skrev Christensen. Det var en kommentar til skipsdåpen i Bergen sentrum samme kveld.

Les også:

Les også

Spredte tissebilde fra 17. mai-feiringen

Stortingsrepresentanten fikk kritikk fra flere for bildespredningen, blant annet en jusprofessor som mente dette kunne være ulovlig. Christensen sa at bildet var tatt på et offentlig sted, og at hun så personen som sto urinerte på balkongen fra veien.

— Når man stiller seg opp på en slik måte i det offentlige rom, er dette en risiko man løper, sa Christensen til BT. Hun fjernet bildet da BT tok kontakt.

Nå viser det seg at bildet ikke ble tatt i det offentlige rom. Christensen tok bildet fra sin egen eiendom. Balkongen som personen står på, tilhører Christensens nærmeste nabo. Tomannsboligen ligger i et rolig villastrøk i Bergen. Balkongen er skjermet for innsyn, bortsett fra fra stortingspolitikerens eiendom. 18-åringen som ble fotografert med åpen smekk var i 17. mai-selskap hos Christensens nabo.

- Ufint

— Jeg synes ikke det er noe kult at en person legger ut bilde av kompisen min mens han urinerer. Det er ufint, sier den 17 år gamle nabogutten som var vert for festen.

Han hadde en sammenkomst i familiens hus på nasjonaldagen med noen venner. De var der noen timer, før de skulle videre på en fest.

Familien beskriver verandaen som deres private sfære, der det ikke er innsyn fra veien.

— Jeg synes ikke dette er greit i hele tatt. Ingen har innsyn til verandaen vår, bortsett fra Christensen, sier 17-åringens mor.

Hun synes det er ekstra alvorlig at en stortingsrepresentant, med alt ansvaret det vervet innbærer, publiserer bildet.

Den unge mannen som ble fotografert har selv sett bildet, men ønsker ikke å uttale seg om saken.

Endrer forklaring

Jette Christensen har gjentatte ganger sagt at bildet ble tatt fra en offentlig vei. Det avviser naboene.

— Bildet må være tatt fra hennes veranda. Det er ingen andre steder der det er mulig å fotografere inn til oss fra den vinkelen, sier 17-åringen.

Fredag innrømmet Christensen at bildet ikke ble tatt fra veien, og at det ikke skjedde på offentlig sted.

— Jeg så det fra veien, men jeg tok bildet fra min eiendom. Når dette ble en sak i BT, var det ikke spørsmål om hvor bildet ble tatt. Grunnen til at jeg ikke selv opplyste hvor bildet ble tatt, var at jeg ikke ville bidra til å identifisere vedkommende på bildet.

— Ifølge de som eier balkongen bildet viser, er det umulig å se dette fra veien?

— Det får være en kompetansestrid, sier Christensen.

Stortingsrepresentanten gjentar at hun ikke oppfattet at 18-åringens kjønnsorgan var synlig på bildet, og at håret dekket for 18-åringens ansikt.

Christensen opplyser fredag ettermiddag at hun har snakket med naboene og sendt en beklagelse til den unge mannen på bildet.

Publisert
BT anbefaler

«Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

Boomfunk MC’s, Wyclef Jean, Aqua, Vengaboys og E-Type viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Trapper opp streiken ved flere skoler

  2. Frykter strøm­prisene tvinger henne til å slutte. – Jeg er desperat.

  3. Sjefen holdt planene hemmelig i et halvt år. Så sa han opp 80 kollegaer.

  4. E16 i Arna gjenåpnet

  5. Lang kø for fjerde dose

  6. – Havner du i de kraftigste bygene, blir det som å ta seg en dusj