Mann siktet for overgrep

En mann i Bergen er siktet for overgrep mot en gutt under 14 år. Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Søndag ble mannen i 60-årene pågrepet i Bergen, siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Før pågripelsen skal en ungdom i nabolaget ha fortalt at han som gutt flere ganger ble misbrukt seksuelt av mannen. De påståtte overgrepene skal ha skjedd for flere år siden, får BT opplyst.

Flere skal avhøres

— Jeg ønsker ikke å kommentere saken, sier forsvarer Jostein Alvheim.

BT er kjent med at Bergen tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for overgrep. Det betyr at retten fester lit til fornærmedes forklaring. Mannen ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Etter det BT kjenner til skal flere personer i mannens nabolag avhøres. Noen av dem skal i dommeravhør. Tema i politiets etterforskning blir å se om siktede har begått overgrep mot personen som anmeldte ham og om det er andre barn som kan være misbrukt.

Stor oppstandelse

Retten mener at mannen må sitte fengslet, slik at han ikke har mulighet til å påvirke andre vitner før de er avhørt. Saken har medført stor oppstandelse i nabolaget, får BT opplyst.

Politiadvokat Eli Valheim ønsker ikke å si så mye om saken.

— Siktede ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Han ble fengslet bak lukkede dører av hensyn til etterforskningen.

Publisert: