• Det blir useriøst og lite konstruktivt å bruke uttrykk som «pulebule» når vi skal diskutere Fisketorgets fremtid, sier Ørjar Nydal, eier av burgerboden på torget.

Fredag 6. mars holdt byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H) et møte om Fisketorgets fremtid. I den forbindelse kritiserte reiselivsdirektør Ole Warberg boden som selger kortreiste burgere på torget, og bodsalget på Vågsallmenningen.

Warberg kalte burgerboden en «pulebule» og bodsalget et «jallamarked».

— Det blir et forferdelig lavt nivå på diskusjonen når man bruker sånne uttrykk, sier Ørjar Nydal, som åpnet burgerboden på torget i fjor sommer.

Han eier og driver Torvund gård i Sogn og Fjordane, og selger kortreist, økologisk mat ut fra boden. Nydal understreker at han ikke føler seg støtt eller fornærmet.

— Jeg er hardhudet og tar meg ikke nær av dette, jeg synes bare det blir så useriøst og lite konstruktivt å komme med noe sånt på et møte der man prøver å finne ut hva som kan gjøres bedre, sier Nydal.

Han synes byrådslederen skal ha ære for å ha fått i stand møtet, og synes det er synd at dette druknet litt i reiselivsdirektørens «pulebule»- kommentarer.

— Warberg må jo skjønne at det blir snakk om det når han kommer med sånne kommentarer.

- Må unngå den type ordvalg

De fleste som har en mening om Fisketorgets fremtid er enig i at det trengs mer mangfold i vareutvalget for å få bergenserne til å handle der. Dette var også tema på fredagens møte.

— Jeg tenker jo at det vi tilbyr kan være en begynnelse på mangfoldet alle ønsker seg for å lokke flere bergensere til torget. Salget fra boden gikk veldig bra i fjor, og vi har flere lokale kunder enn turister, sier Nydal.

Torgsjef Toril Holt har siden august i fjor jobbet med å få inn lokale småskalaprodusenter som tilbyr kortreist mat, foreløpig uten hell.

Hun er også skeptisk til Warbergs uttalelser.

— Vi må prøve å unngå den type ordvalg og negativ omtale mot eksisterende leietakere, sier Holt.

Holt synes det er viktig å holde fokus på fisketorgets fremtid, og hva som bør planlegges av fastmonterte boder og infrastruktur slik at det blir helhetlig.

Fikk strenge rammer

Nydal skjønner heller ikke hva Warberg mener med at boden ser ut som en pulebule.

— Jeg har aldri sett en pulebule før, og vet ikke hva det er for noe. Det som er sikkert er at kritikken ikke er konstruktiv eller innovativ. Er det formen han ikke liker, eller er det størrelsen eller fargen? undrer han.

Nydal er opptatt av å få frem at han ikke hadde så store valgmuligheter i utformingen av boden.

— Jeg fikk strenge rammer fra kommunen. Det skulle være en firkantet boks i den størrelsen, med farger fra en fargemal som er utviklet for Fisketorget, sier han.

Toril Holt bekrefter at bodens størrelse og plassering er i henhold til reguleringsplanen, og at det er profilfargene for Fisketorget som er benyttet.

- Et flåsete uttrykk

Reiselivsdirektør Ole Warberg innrømmer at møtet kanskje ikke var riktig arena for denne ordbruken.

— Det var et flåsete uttrykk som ikke nødvendigvis hadde trengt å bli brukt i en slik offisiell sammenheng, sier han.

Han understreker at det ikke var meningen å angripe Torvund gård, og at han heller ikke betviler at det er høy kvalitet på maten derfra.

— Poenget var at det estetiske her blir helt feil, og at det ikke burde vært lov å ha slike bygg stående permanent midt i sentrum, når det står stengt 6- 7 måneder av året.