- Dette er et skrekkscenario

Brannmann Øystein Tviberg var blant de første brannmennene på plass ved storbrannen i Bergen sentrum tidlig torsdag morgen.

Publisert:

PUSTER UT: En brannmann tar en pause fra slukningsarbeidet. Foto: Elias Dahlen

HEKTISK: Etter flere timers intenst arbeid kunne brannvesenet melde at brannen var slukket kl. 08.50. Foto: Elias Dahlen

HEKTISK: Alt av tilgjengelig mannskap ble kalt ut til storbrannen i Bergen sentrum torsdag morgen. Foto: Elias Dahlen

PAUSE: Noen av brannfolkene tar en pause fra slukningsarbeidet. Foto: ELIAS DAHLEN

STORBRANN: - Vi har hatt hele styrken ute. Totalt har vi hatt 36 mann i sving, og det er mye. Det har vært en veldig slitsom jobb, sier brannsjef Frode Bødtker. Foto: Elias Dahlen

LIFT: Brannvesenet brukte lift og sendte inn røykdykkere da de kom til stedet. Foto: ELIAS DAHLEN

bilde1.JPG Foto: ODD E. NERBØ

bilde2.JPG Foto: ODD E. NERBØ

_DSC5323.jpg Foto: ELIAS DAHLEN

TRE HUS I BRANN: Torsdag morgen brant det i tre hus i Kong Oscarsgate og Nedre Hamburgersmauet i Bergen sentrum. Foto: ODD E. NERBØ

TRE HUS I BRANN: Torsdag morgen brant det i tre hus i Kong Oscarsgate og Nedre Hamburgersmauet i Bergen sentrum. Foto: ODD E. NERBØ

TRE HUS I BRANN: Torsdag morgen brant det i tre hus i Kong Oscarsgate og Nedre Hamburgersmauet i Bergen sentrum. Foto: ODD E. NERBØ

— Jeg var oppe på taket. Det var full fyr og ekstremt varmt. Jeg er rimelig klar for en dusj, for å si det sånn, sier Tviberg.

Han var blant de første som rykket ut til storbrannen i Kong Oscarsgate og Nedre Hamburgersmauet da alarmen gikk i 04.30-tiden i natt. Flammene fikk etter hvert tak i tre av husene i brannsmitteområdet.

Tviberg forteller at det var hektisk i starten.

— Jeg har jobbet som røykdykker i 22 år, men dette er nok den mest krevende brannen jeg har vært med på.

Les også:

Les også

«Hvordan går det med hjemmet mitt?»

svp://101081

— Et skrekkscenario

Tviberg, som har vært på stedet sidenhan ankom i natt, forteller at brannvesenet brukte lift og sendte inn røykdykkere da de kom til stedet.

UTFORDRENDE: Brannmann Øystein Tviberg var med på slukningsarbeidet torsdag morgen. - Vi hadde flere røykdykkerinnsatser, samtidig som vi spylte vann nedover områdene der røykdykkerne ikke var, forteller han. Foto: Sigrid Haaland

— Vi hadde flere røykdykkerinnsatser, samtidig som vi spylte vann nedover områdene der røykdykkerne ikke var, forteller han.Bebyggelsen gjorde at det var svært vanskelig å drive brannslukking.

— Det er et skrekkscenario med slike branner, sier han.

Været var heldigvis på brannvesenets side.

— Det var ganske vindstille, sier Tviberg.

Les også:

Les også

Enorme skader etter storbrannen

Får skryt

Også vakthavende sjef i Bergen brannvesen, Frode Bødtker, sier at dette er den tøffeste brannen han har vært borti.

— Det var veldig vanskelig tilkomst til bygningene, og vi kom ikke godt til med lift. Derfor måtte vi fokusere på røykdykking. Det har vært en svært krevende jobb for brannmennene, sier Bødtker.

Brannen i Kong Oscarsgate og Nedre Hamburgersmauet ble meldt slukket kl. 08.50. Like etter klokken 10 var brannvesenet ferdig med etterslukking.

Etter de intense timene med arbeid mottar de nå skryt fra flere hold. Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen ble orientert om brannen torsdag formiddag.

— Det virker som brannvesenet atter en gang har gjort en fantastisk innsats, og reddet byen fra en større katastrofe, sier han.

Les også:

Les også

Tredje brannen på to måneder

svp://101088

— Unike

Også på sosiale medier skyter folk av innsatsen.

— Nok en gang en uvurderlig innsats, skriver Kenneth Hereide på Twitter.

— Bergen brannvesen er unike, skriver brukeren Haraldasker.

— Godt jobbet - som vanlig! skriver Svein Amundsen på Facebook.

— Det er bra at Bergen har så flinke brannmenn og kvinner, skriver Kjell-Åge Løland.

Les også:

Les også

Storbrann i Bergen sentrum

— Det er fryktelig

Ordfører Trude Drevland ble vekket av storbrannen i sentrum.

— Jeg våknet og kjente at det luktet røyk, og så på BT hva som hadde skjedd. Jeg gikk bort for å orientere meg, sier ordfører Trude Drevland.

I mai var det en storbrann i samme område.

— Det er fryktelig at dette området skal være så utsatt. Det skaper uro hos dem som bor her. Det å være utrygg i denne byen er det verste, Drevland.

Krimteknikere skal starte sine undersøkelser tidlig fredag, opplyser Knut Ellertsen, leder i avsnitt for brann og tyveri i Hordaland politidistrikt.

Les også:

Publisert:
svp://101086svp://101087svp://101085