Mann (18) omkom i ulykke i Fløyfjellstunnelen

Det var en 18 år gammel mann som omkom i ulykken i Fløyfjellstunnelen fredag morgen.

Publisert Publisert

ULYKKE: Ulykken skal ha skjedd like ved den siste svingen ved utløpet mot Åsane. Foto: Bjørn Erik Larsen

Fredag morgen klokken 05.45 fikk politiet melding om en trafikkulykke i nordgående løp i Fløyfjellstunnelen i Bergen.

– Det har vært en singelulykke, og en bil har kjørt i fjellveggen. Det pågår livreddende tiltak nå, sa operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt kort tid etter ulykken.

Erklært død på stedet

Like over klokken 06.00 opplyste politiet at føreren av bilen var erklært død på stedet.

– Det var kun én person i bilen. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken, sa Rebnord.

Ulykken skal ha skjedd like ved utløpet av tunnelen mot Åsane.

Like før klokken 10.00 opplyser politiet at det var en 18 år gammel mann som omkom i ulykken. Mannens pårørende er varslet.

Avhør av vitner

Krimteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen kom til ulykkesstedet for å foreta tekniske undersøkelser og kartlegge hendelsesforløpet.

Like før klokken 10.00 var de ferdige med sitt arbeid på stedet.

Politiet har også avhørt andre bilførere som befant seg i tunnelen da ulykken skjedde, for å danne seg et bilde av hendelsen.

KØ: Det var lange køer inn mot sentrum som følge av ulykken i Fløyfjellstunnelen. Slik så det ut ved Nygårdstangen klokken 09.00. Foto: Webkamera Bergens Tidende

Tunnelen stengt i flere timer

Fløyfjellstunnelens nordgående løp var stengt i flere timer etter ulykken. Like etter klokken 10.00 ble den åpnet igjen.

Vegtrafikksentralen meldte omkjøring via Sandviken og Hardangervegen mellom Nesttun og Arna. Ulykken skapte lange køer med trafikk som gikk gjennom sentrum for å komme seg nordover.

– Ikke kjør via sentrum dersom du skal nordover. Da ber vi folk heller kjøre Grimesvingene og Hardangervegen, lød oppfordringen fra trafikkoperatør Morten Hansen.

Publisert