Meteorologen har en god nyhet

Lørdag kan det bli en god del sol og stort sett oppholdsvær i store deler av Vestland fylke.

Publisert Publisert

I helgen blir det sol. Foto: Alice Bratshaug (arkiv)

Selv om torsdag er ganske grå i gamle Hordaland, blir det lettere vær i gamle Sogn og Fjordane i løpet av dagen. Og det blir glimt av sol. Der er nemlig skydekket ikke så lavt.

– Fredag kan vi kanskje se litt sol i Bergen, men det er stort sett skyer i gamle Hordaland. I hele Vestland fylke kan det komme litt nedbør, sier vakthavende meteorolog Marianne Skolem Andersen ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Temperaturen går nedover mot helgen og kan krype under null grader natt til lørdag og søndag.

Oversikten viser antall soltimer for årets tre første måneder. Normalt har Bergen 169 soltimer, mens Oslo vanligvis har 242 soltimer og Tromsø har 147 soltimer. Foto: Meteorologene

Vent med sommerdekk og vårblomster

– Ikke legg om til sommerdekk. Og du bør heller ikke plante ut vårblomster, sier Andersen.

Lørdag kan det komme sludd på kysten, og det blir også en kald nordavind.

– Men bortsett fra Nordfjord, der det kan komme snøbyger, blir det stort sett oppholdsvær. Mange vil komme til å se sol, sier meteorologen.

Slik blir helgeværet. Foto: Meteorologene

– Hvor bra blir det?

– Jeg synes helgen ser fin ut for store deler av fylket. Lørdag er dagen med mest vind, da blir det liten kuling på kysten. Det blir enda finere i indre strøk, slår Andersen fast.

Søndag er det større mulighet for sluddbyger, da blir det mer pålandsvind. På dagtid vil temperaturen ligge på rundt tre grader i Bergen i helgen, torsdag er det seks-syv plussgrader.

– Helgen blir betraktelig bedre enn det været vi har i dag. Vi har en fin helg i vente, sier Andersen torsdag formiddag.

– Har du noen planer?

– Skal prøve å finne et fint sted å være ute der man kan være i fred.

Publisert