Meteorologen har flere gode nyheter

Værutsiktene er lovende for Vestlandet.

Publisert: Publisert:

FIN HELG: Ifølge meteorologen har vi mye fint vær i vente. Foto: Alice Bratshaug

Denne helgen er det Sogn og Fjordane som får det aller beste været.

– Der blir det lite skyer, og så mye sol som man får i november, sier Marianne Skolem Andersen som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.

I Hordaland er det heller ikke noe å klage over lørdag og søndag. Riktignok er det litt skyer og derfor litt mindre sol enn i nabofylket, men Andersen slår fast at vi har en ganske fin helg i vente.

– Blir det mye vind?

– Lørdag blir det nordøst stiv til sterk kuling som øker utover dagen ved Stadt, men i lavlandet i Bergen vil vi ikke merke vinden så mye. Da må du ut på tur i fjellet, sier hun.

Værmessig blir søndag en fortsettelse av lørdag.

– I Hordaland er det litt mer skyer, spesielt i sørlige og indre strøk. Jo nærmere du kommer Rogaland, jo mer skyer blir det.

Dersom du gleder deg til vinteren, kan det bli en forsmak allerede nå.

– I fjellområdene inn mot Hardangervidda kan vi få litt lett snø på søndag, men bare et par centimeter. Skal man opp i fjellet må man ha vinterdekk, understreker Andersen.

Ute på kysten vil temperaturene på dagtid ligge på fem til syv grader, mens de kan krype nedover mot null grader og kuldegrader nattestid.

– Hvordan blir været over helgen?

– Det ser ut som vi er inne i en tørr og fin periode og vi får fine dager, i hvert fall i første halvdel av uken. Det blir forholdsvis kjølig, litt lavere temperaturer med noen plussgrader på dagtid. Det er også håp om sol, sier meteorologen.

Fra onsdag er det litt mer usikkert om det kommer inn nedbør.

GODT TURVÆR: Det blir sol og oppholdsvær i dagevis fremover. Foto: Alice Bratshaug

Meteorologkollega Geir Ottar Fagerlid har oversikt over hvordan været har vært i oktober.

På Florida i Bergen ble det totalt målt 292,5 millimeter nedbør i forrige måned. Det er 107,8 prosent i forhold til normalen.

– Gullfjellet hadde aller mest nedbør i landet med 393,2 millimeter i oktober. I Brekke i Sogn kom det 350,5 millimeter, det er faktisk 78,4 prosent av normalen, sier Fagerlid.

På Florida har gjennomsnittstemperaturen vært 8,0 grader, normalen for oktober er 8,6 grader.

– Det har altså vært 0,6 grader kaldere, og når det først har regnet, har det regnet skikkelig, sier Fagerlid.

Publisert: