Skyss-sjefen: Vi er ikke fornøyd

Onsdag morgen var det igjen trøbbel på Bybanen. Skyss-sjef Oddmund Sylta innrømmer at det har vært for mange feil i høst.

Publisert Publisert

TRØBBEL IGJEN: Onsdag morgen var det nok en gang trøbbel på Bybanen da 14 av 21 bybanevogner ikke var i drift. Skyss-sjef Oddmund Sylta innrømmer at det har vært for mange feil med Bybanen i høst. Foto: Jan M. Lillebø

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag var det altså ny stans på deler av linjen. Skyss-sjef Oddmund Sylta beklager de mange feilene som har vært siden Bybanen betgynte å kjøre fra Lagunen til Kokstad 15. august i år. Innkjøringsperioden har mildt sagt vært vanskelig.

Færre feil de siste ukene

– Vi er ikke fornøyd med regulariteten på Bybanen siden 15. august. Det har vært for mange uønskede hendelser, men vi arbeider med å rette dette. Vi håper at vi raskt kommer tilbake til normal stabil trafikk, slik vi hadde før Bybanen begynte å gå til Kokstad, sier Sylta.

Les også

Her er kartet over byens mest verdsatte bustadområder

– Likevel er det viktig å påpeke at det har vært færre driftsstans de siste ukene. Før dagens stans må vi tilbake til 22. september. Vi er tilfreds med at feilene har blitt færre, men situasjonen må normaliseres, legger han til.

Her gikk det galt

1.september var en svart dag for Bybanen med fullstendig stans da trafikksystemet gikk ned. Bybanen sto flere timer og busser ble hentet inn for å frakte folk. Siden har det vært driftsstans på deler av linjen disse datoene:

  • 5. september.
  • 6. september.
  • 9. september.
  • 12. september.
  • 18. september.
  • 22. september.

Kjell Atle Gullbraa er administrerende direktør i Bybanen AS, som er ansvarlig for drift og vedlikehold av bybanevogner og bybanelinjen. Gullbraa forteller at det var en jordfeil som skapte problemer onsdag.

Flere ulike grunner

Bybanen gikk med syv vogner mellom Bergen sentrum og Råstølen, men kunne ikke kjøre mellom Sandsli og Kokstad på grunn av strømbrudd på linjen. Dermed kom heller ikke bybanevognene ut fra depotet på Kokstad. 14 vogner var ute av drift fra cirka klokken 06.30 og en time fremover.

Gullbraa medgir at det har vært problemer etter at Bybanen begynte å kjøre fra Lagunen til Kokstad, men at det ikke har vært de samme feilene som har gjentatt seg.

– Vi har hatt ulike problemer og løst disse etter hvert. Samtidig har vi arbeidet med hvordan vi skal takle situasjonen hvis de samme problemene dukker opp, slik at det ikke blir nødvendig å stanse driften.

Det er Skyss som organiserer kollektivtrafikken i Hordaland. Keolis Norge kjører Bybanen i Bergen mens Stadler vedlikeholder vognene.

Publisert