- Nøstet-krysset er livsfarlig

Manglende skilting fører til daglige nestenulykker i krysset mellom Nøstegaten og Jonsvollsgaten. Beboere i området mener det er utrolig at det ikke har vært en alvorlig ulykke der enda.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 17 år gammel

Eirik Meling

Nicolas Langvand bor på Nøstet, han var nylig i en nestenulykke som kunne ha blitt en alvorlig front-mot-front-ulykke.

— Bilen kom opp Nøstegaten, fra der hvor TV2-huset ligger, og svingte til venstre mot Klostergarasjen, sier han.

På stedet er det ikke lov til å svinge mot venstre siden Jonsvollsgaten er enveiskjørt.

— Jeg kom kjørende nedover og plutselig kom bilen imot. Jeg måtte slenge meg inn til høyre og unngikk så vidt en alvorlig ulykke, sier Langvand.

Han tror det er minst to slike nestenulykker til dagen. Det er som oftest turister som kjører feil.

— For bilister som ikke kjenner området kan det se ut som det er lov til å svinge til venstre, det er ingen skilt som sier det motsatte, sier Langvand.

Han forteller at beboere i området har tatt kontakt med Statens vegvesen for å få dem til å forbedre skiltingen. Men verken politiet eller veivesenet var klar over faren da BT tok kontakt.

Senioringeniør i Statens vegvesen, Tor Høyland, forteller at krysset ikke er spesielt ulykkesutsatt. Han har heller ikke registrert noen klager på skiltingen.

— Jeg trodde skiltingen var god nok, men for alt jeg vet er et skilt forsvunnet. Vi blir nå nødt til å ta en sjekk på hvor god skiltingen er, sier Høyland.

<b>INGEN SKILTING: </b> Foruten at midtlinjen i Jonsvollsgaten er hvit, ikke gul, er det ingenting som tyder på at det er lov å svinge til venstre i krysset på Nøstet.<br/>FOTO: EIRIK MELING
Publisert: