De danser med hunder

Dansende hunder har til nå vært en øvelse som sirkus har vist frem i manesjen. Men nå er helt vanlige hundefolk i Bergen i full sving med sine firbeinte danseløver.

Publisert Publisert
  • Tor Leif Pedersen
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Å danse med hunden er en helt spesiell måte å trene på å ha det gøy med hunden. En håndfull hundeeiere i Bergen har kastet seg på den spesielle grenen av hundearbeid.

Øvelsen kalles enten kreativ lydighet til musikk, eller noen kaller det dog-dancing, andre velger freestyle og atter andre rett og slett «å danse med hunden».

Hva man nå velger å kalle det, så er det duket for kurs i helgen i denne spesielle lydighetsøvelsen for hunder. Stedet er Fjellanger Hundeskole sine fasiliteter på Stend. Britt Janne Karlsen forteller til BT at det i tillegg til deltakerne fra Bergen, kommer det folk fra Sverige og mange steder i Norge for å delta på kurset. Som et ekstra trekkplaster, har man fått fjorårets verdensmester i denne showpregede sporten — Attila Szkukalek fra England - til å komme og vise sine kunstner med hunden sin.

Å danse med hunden er kreativ lydighet til musikk. Man velger seg musikk med takt og tone som det passer hund og fører. Så får man hunden til å rulle rundt, gå slalåm mellom førerens føtter, at hunden snurrer rundt sin egen akse, og hva man ellers måtte finne på å få hunden til å gjøre. Det er ledige plasser på kurset som avvikles fredag og lørdag, forteller Karlsen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. 21 personer evakuert etter mulig steinras i Os

  2. Utestedet skulle bli et møtested for musikkbransjen. Nå gir de seg etter åtte måneder.

  3. – Jeg er hvit i huden, har blå øyne. Likevel har jeg opplevd rasisme.

  4. Nakstad: – Vi kan få en superspreder-situasjon

  5. Hentet av luftambulanse etter ulykke i Kvinnherad

  6. – Barna mine har møtt rasisme på gaten, i barnehagen og på idrettsbanen