– Kvinne forsøkt voldtatt i Bergen

En 30 år gammel kvinne ble overfalt i Bergen sentrum natt til torsdag.

Publisert Publisert

KVINNE OVERFALT: Overfallet ble meldt til politiet klokken 02.53 og skal ha skjedd i krysset mellom Sigurds gate og Rosenbergsgaten i Bergen sentrum. Foto: Erlend Langeland Haugen

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiet opplyser at en kvinne ble overfalt i Bergen sentrum i 03-tiden natt til torsdag. Politiet mener det dreier seg om et voldtektsforsøk.

– Mannen prøvde å true seg til seksuell omgang, ellers skulle han drepe henne, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt.

– Kvinnen forteller at hun ble slått ned og sparket i hodet, sier Thue.

Stakk fra stedet

Overfallet ble meldt til politiet klokken 02.53 og skal ha skjedd i krysset mellom Sigurds gate og Rosenbergsgaten i Bergen sentrum.

– Hun klarte å skrike og påkalle seg oppmerksomhet, noe som gjorde at mannen stakk fra stedet, fortsetter han.

ETTERLYSER VITNER: Overfallsmannen ble sist sett løpende i Rosenbergsgaten. Foto: Erlend Langeland Haugen

Den 30 år gamle kvinnen kom seg inn i en leilighet i området og varslet politiet, opplyser operasjonslederen. Hun ble sendt til Bergen legevakt for behandling.

Snakket bergensdialekt

Kvinnen har gitt følgende beskrivelse av overfallsmannen: Under 30 år, slank, nordisk utseende, halvlangt mellomblondt hår. Han snakket bergensdialekt og var iført en dongeribukse og en hvit lue.

– Han tok av seg luen da han løp fra stedet. Han ble sist sett løpende i Rosenbergsgaten, sier Thue.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til hendelsen og kan kontaktes på telefon 02800.

Les også

Debatt: «Munnen sa nei, men øynene sa ja»

Sjekker overvåkingskamera

I 08.30-tiden torsdag er det ikke klart hvem i politiet som skal etterforske saken videre.

Kjartan Duesund, fungerende leder for volds- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, sier kvinnen bor i området, men at de ellers ikke har noe mer å komme med foreløpig.

Påtroppende operasjonsleder Arve Samsonsen sier at patruljene som er ute torsdag morgen har «økt oppmerksomhet rundt søk etter den mistenkte mannen». Så lang har de ingen mulige navn på den mistenkte.

Verken Samsonsen eller Duesund kan si konkret om det er overvåkingskamera som dekker området der overfallet skal ha skjedd.

– Det er selvfølgelig noe vi vil se etter, men vi må etterforske det nærmere, sier Samsonsen.

Når noen undersøkes på legevakten, er det også vanlig at man prøver å sikre eventuelle DNA-spor.

Svært interessert i vitner

Politiadvokat Cathrine Krohn ved volds- og sedelighetsavsnittet bekrefter at de har fått inn en anmeldelse fra kvinnen som skal ha blitt slått og sparket i hodet.

Hun sier kvinnen var på vei hjem da overfallet skjedde, og at hun søkte tilflukt i en leilighet i nærheten.

- Anmeldelsen går på slag og spark, og trusler i forkant av dette for å fremtvinge seksuell omgang, sier Krohn.

Kvinnen vil få oppnevnt bistandsadvokat. Krohn sier de etterforsker saken bredt, og at politiet svært gjerne vil ha tips fra personer som var i området og eventuelt har gjort observasjoner i saken.

- Vi etterforsker bredt, både gjennom tekniske undersøkelser og med avhør. Vi har allerede vitner som skal avhøres, men er som sagt svært interessert i flere vitneopplysninger.

Flere saker i området

De siste årene har det vært flere overfall i det samme området.

I august i år ble en 25 år gammel mann siktet for voldtekt og voldtektsforsøk etter et overfall i Fosswinckels gate.

I fjor sommer ble en en mann pågrepet etter at en kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt i en gangtunnel på Nygårdshøyden.

I august 2012 ble en 21 år gammel kvinne forsøkt voldtatt samme sted som overfallet som skjedde natt til torsdag denne uken.

Sommeren 2010 ble en 30 år gammel kvinne angrepet bakfra i det samme området. En 25 år gammel somalier ble senere tiltalt for voldtektsforsøket.

I mai 2008 ble en kvinne overfalt ved Studentsenteret på Nygårdshøyden.

Sommeren 2002 anmeldte en kvinne en voldtekt i Sigurds gate. Hun fortalte at to menn hadde angrepet henne bakfra og voldtatt henne i skjul av en bil.

Publisert