Her er det alltid sol i Bergen

Da salongen trengte belysning, fikk frisør Thomas Lund en særdeles lys idé.

Publisert Publisert

FORNØYD: – Jeg merker at det er litt avslappende å se opp i himmelen mens håret blir vasket, sier Jan Erik Handegard, som får håret klippet av Thomas Lund. Foto: Ørjan Deisz

  1. Leserne mener

I en by som stadig setter nye regnrekorder, er det ikke til å komme forbi at det noen ganger kan bli ganske grått og vått. Men siden mars har det faktisk vært blå himmel, solskinn og godværsskyer dag ut og dag inn i alle fall ett sted i Bergen. Riktig nok innendørs.

– Jeg merket det allerede første dagen på jobb, at jeg ble mye mer våken. Lyset er blitt så mye bedre, sier Phonnipha Støverstein.

Trengte bedre lys

Frisøren står ved vasken og skyller håret til Marita Olsen. I taket over dem skinner solen mellom de hvite bomullsskyene. Det har kunden i stolen registrert, men strengt tatt ikke reflektert noe særlig over.

SOLSKINN: Phonnipha Støverstein vasker håret til Marita Olsen, som ikke la merke til himmelen før hun ble spurt om den. Foto: Ørjan Deisz

– Det er helt utrolig at jeg ikke har lagt merke til det! Jeg hater regn, innrømmer Marita Olsen lattermildt, og legger til at hun som oftest har så mye annet å tenke på.

– Det er ganske nytt, vi fikk det rett over påske, sier Støverstein.

– Det var min idé. Vi trengte bedre lys og jeg syntes dette var kjempegøy. Men noen blir skuffet når de kommer ut herfra i pissevær og forventer at det skal være fint, forteller frisør Thomas Lund, som også har en fortid som fotballspiller i Brann.

Han bestilte noen dagslyslamper med folie, og dermed er det blitt sommerlig stemning i salongen.

– Hva synes du er den største forandringen?

– Vi har fått mye bedre lys. Da vinteren var på hell, fikk vi ikke så mye glede av det, men nå når mørket kommer, er det veldig deilig. For det er rett og slett dagslys, og vi har jo rundt 280 regnværsdager i Bergen.

– Mange blir glade

Hos frisørsalongen Tell Bergen i Øvregaten skal de ha fått mange positive reaksjoner fra folk som synes det er godt å se solen.

– Veldig mange sier «gu’ så deilig!». Jeg er opptatt av å være glad på jobb, og du blir glad av blå himmel og sol, sier Rannveig Lund.

Publisert