Brann i rekkehus på Dale

Brannvesenet mått rykke ut til et overtent rekkehus i Dale sentrum i kveld. - Det sto flammer fra taket, forteller et vitne på stedet.

Publisert Publisert

DALE: Brannen på Dale var synlig på lang avstand mandag kveld. Foto: Ståle Ofte

Klokken 20.41 la 110-sentralen ut en melding på Twitter om at det brant på Dale i Vaksdal kommune.

Det skal være tre leiligheter i rekkehuset som begynte å brenne. En mann og en kvinne var i boligen da det begynte å brenne, men begge kom seg ut.

En stund var det usikkert om alle beboerne var gjort rede for, men politiet meldte ved 21.-30-tiden at samtlige var ute av bygget og at ingen av dem skal ha fysiske skader som følge av brannen.

Klokken 22.50 pågikk det fremdeles slukking.

– Vi har fremdeles ikke kontroll på brannen. Det brenner i taket, og vi arbeider iherdig med slukking. Det blir nå kjørt en liftbil fra Bergen til Dale, slik at vi kan komme opp i høyden, sa vaktkommandør ved 110-sentralen, Morten Frantzen da.

En av leilighetene er totalskadd.

Klokken 23.39 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på stedet, men at de fortsetter med etterarbeid og riving for å komme til og slukke brannen helt.

OVERTENT: Rekkehuset i sentrum av Dale er overtent. - Det er ingen fare for spredning, sa operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt ved 21.30-tiden. Foto: 2211-tipser

– Det kommer flammer fra taket

Da BT snakket med personer som ble vitne til brannen, sto flammene fra taket.

– Det brenner fortsatt, og det er mange utrykningsbiler på stedet. Det er tydelige flammer og røykutvikling, fortalte Ståle Ofte ved 21.15-tiden.

Julie Dalseid Landro var også på stedet.

– Det kommer flammer fra taket, og det er veldig mye røyk og blålys her, sa hun.

OVERTENT: Alle som bor på adressen kom seg ut. Foto: Esben Hesjedal

Fikk melding om kraftig brann

Brannvesenet fikk melding om at det var en kraftig brann klokken 20.33.

– Vi valgte derfor å sende ut mye ressurser fra Dale, Vaksdal, Arna og Voss, opplyste vaktkommandør Morten Frantzen ved 110-sentralen.

Klokken 21.09 meldte brannvesenet at de sendte røykdykkere inn i rekkehuset.

STORE RESSURSER: Brannvesenet rykket ut med mannskaper fra Dale, Voss, Arna og Vaksdal da de fikk melding om brannen. Foto: Esben Hesjedal

En halvtime senere var bygget gjennomsøkt, uten at de hadde gjort noen funn.

Måtte rykke ut til ny brann

Midt under slukkingen av brannen i Fabrikkvegen, fikk brannvesenet melding om en ny brann like ved.

– Vi måtte rykke ut med en av bilene til Dale togstasjon. Der brant det i søppelkorger på venterommet, og på toalettet. Den brannen slukket vi klokken 21.43, forteller Frantzen.

Det er sort oppetter vegger og tak etter brannen på togstasjonen. Det bor også folk i en leilighet i bygget som måtte evakueres.

Operasjonsleder Morten Rebnord sier at brannen på togstasjonen er «høyst mistenkelig»:

– Det er åpenbart at brannen på togstasjonen er påsatt. Det har brent på tre ulike steder. Jeg kan ikke pr. nå ikke si om det er noe sammenheng mellom brannene i leiligheten på Dalekvam og brannene på togstasjonen, sier Rebnord.

MYE RØYK PÅ STEDET: Det ligger mye røyk over Dale. Foto: 2111-tipser

Les også

Fire personer hentet livløse opp av sjøen i Tromsø

Bebuarane blir evakuert til omsorgssenteret

Det er kommunale leiligheter i bygget som tok fyr. Ordfører i Vaksdal Hege Eide Vik, sier at helsevesenet har tatt hånd om de som bor der.

– Vi har ansvaret for dem og vil sørge for at de har et hjem å gå til. Omsorgssenteret ligger like ved, og de skal få plass å bo der i natt, forteller Vik.

Publisert