Fryktet at båt hadde kantret i Førdefjorden

Politiet har nå fått kontakt med båtføreren som er i god behold.

Publisert Publisert

INGEN FUNN: En brannbåt fra Førde søkte etter båten uten å finne noe. Foto: Førde brannvesen

Politiet opplyser at de etter en god del undersøkelser har kommet i kontakt med føreren av den aktuelle båten som de har søkt etter. Han er i god behold og var ukjent med søket som var iverksatt.

Både et redningshelikopter, en brannbåt og politi søkte uten resultat etter båten som ble observert ved Nedre Helle i Naustdal lørdag formiddag.

Det var ved 09.30-tiden at en person på land observerte en båt som tilsynelatende hadde problemer i Førdefjorden.

Båten, som skal være cirka 15 fot, befant seg da omtrent 300 meter fra land fra Hellevegen ved Nedre Helle i Naustdal.

Kraftige kastevinder

– Vi er bekymret for om båten har kantret. Og vi driver nå og søker etter den. Det er ganske kraftige kastevinder, sa vaktleder Frode Eide ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane.

Han fortalte at personen som observerte båten mistet den av syne, og ikke så den igjen.

– Et redningshelikopter skal gå over fjorden for å søke etter båten, sa Eide til BT ved 10.20-tiden lørdag.

Nødetatene rykket ut til stedet.

Vest politidistrikt opplyste på Twitter at de forsøkte å avklare forholdet. Nødetatene hadde ikke fått melding fra noen personer i den aktuelle båten.

Politiet ba folk som hadde opplysninger i saken, eller som kjente til noen som hadde vært i båt i området, om å ta kontakt.

RESULTATLØST: Letingen etter fritidsbåten i Førdefjorden lørdag ga ingen resultater. Nå har politiet fått kontakt med båtføreren. Foto: Politiet

Fant ikke båten

– Politi og brannmannskaper er på stedet, men vi finner ikke båten. Vi har sett andre båter i området, men vi vet ikke om det kan være dem, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.

Båten de lette etter skal være uten overbygg. Det mannlige vitnet som fikk øye på båten, skal ha sett folk om bord, men vet ikke om det var en eller flere personer. Båten skal da ha vært på vei ut fjorden.

– Han så et lys og det virket som om båten stoppet opp. Han gikk for å hente kikkert, men da han kom tilbake så han ikke båten, sa operasjonslederen i politiet.

Ettersom det skal være fri sikt i området, fikk mannen det ikke til å stemme og lurte derfor på om båten kan ha kantret.

– Observasjonen ble gjort i tussmørket, men jeg skjønner at han blir i villrede. Vinden gjør at fjorden går hvit, sa Dahl-Michelsen.

Klokken 10.35 var et redningshelikopter fra Florø på plass og startet søk i området etter det hovedredningssentralen omtalte som som en mulig kantret fritidsbåt.

Trappet ned aksjonen

Klokken 11.35 opplyste politiet at det var foretatt søk med helikopter og båter i området, og at helikopteret nå hadde avsluttet letingen. Det er ikke gjort funn av båten, eller funn som ga indikasjoner på at en båt har gått ned. Politiet og en brannbåt fortsatte letingen.

- Vi har ingen funn, og holder på å trappe ned aksjonen, sa vaktleder Eide ved 110-sentralen til BT ved 11.50-tiden.

Brannbåten fra Førde avsluttet søket og returnerte.

– Det er flere som har sett en båt på sjøen og reagert på at den var ute i dette været, men ingen har sett den gå ned, sa operasjonslederen.

ØNSKET TIPS: Politiet ønsket kontakt på telefon 02800 med føreren av den aktuelle båten. Foto: Politiet

Publisert