VG: Siktede i Monika-saken prøvde å spille gal

Men den 33 år gamle litaueren som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja er tilregnelig, mener rettspsykiaterne.

Publisert Publisert

DNA-BEVIS: DNA-treff står sentralt i politiets beviser mot 33-åringen fra Litauen som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8). Nå vil forsvareren utfordre politiets beviser.

Det viser sakkyndigrapporten, ifølge VG.

BT har tidligere skrevet at den drapssiktede mannen skulle gjennom full judisiell observasjon av psykolog Knut Dalen og psykiater Gunnar Johannessen. De skulle observere mannen, og vurdere om han er tilregnelig, og dermed kan straffes med fengsel.

Psykopatiske trekk

Nå er rapporten klar, og ifølge VG konkluderer de sakkyndige med at 33-åringen kan bli straffet, selv om de mener han har forsøkt å spille gal under noen av samtalene med dem.

De har også konkludert med at litaueren har psykopatiske trekk.

Avhørene av den siktede mannen skal nå være avsluttet.

Verken de to sakkyndige, politiadvokat Asbjørn Onarheim, forsvarer Aasmund Sandland eller bistandsadvokaten til Monikas mor, Stig Nilsen, vil kommentere sakkyndigrapporten til avisen.

Dalen og Johannessen har gått gjennom barndommen til den siktede, og snakket med ham om hans kriminelle bakgrunn.

Flere dommer på rullebladet

BT har skrevet at den drapssiktede mannen har flere dommer på rullebladet i Litauen. Han er tidligere er dømt for ran, vold og utpressing.

Litauiske Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død hjemme i Sund 14. november 2011. Saken ble først henlagt som selvmord, men ble gjenopptatt i mai i fjor. 20. oktober 2014 ble en litauisk mann pågrepet og siktet for forsettelig drap og innbrudd.

Mannen var samboer med Monikas mor en periode før dødsfallet.

Publisert