Død person funnet: - Kan ta mange dager å få ID-svar

Det kan ta hele uken før politiet går ut med identiteten til den omkomne etter Odda-brannen.

Publisert Publisert

OVERTENT: Huset nær Odda sentrum ble meldt overtent bare noen minutter etter at brannmeldingen kom søndag morgen. Mandag ble det funnet en død kvinne i ruinene. ARKIVFOTO: Lars Olav Prestegård

  • Ørjan Torheim
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mandag kveld bekreftet Odda-politiet at de hadde funnet en død person etter brannen i en bolig ved Eitrheimsvegen i helgen.

En person som skulle ha vært med på en fest i boligen ble meldt savnet etter brannen. Det ble først ikke sagt noe om alder eller kjønn på den savnede personen.

Politiet sier nå at de antar det er en savnet kvinne på 56 år de har funnet.

Til identifisering

— Vi kan bekrefte et funn. Vi antar det er kvinnen som er savnet, sa Hardanger-lensmann Terje Kvalvik til BT.

FEM TILSYKEHUS: Fem personer som var registrert som beboere i boligen måtte innom Odda sjukehus etter brannen søndag morgen. Foto: 2211-tipser

Den døde personen ble mandag sendt til Gades Institutt for obduksjon og identifisering.Tirsdag morgen sier Kvalvik til BT at det vil ta flere dager før de kan gå ut med nærmere informasjon om identiteten. Svaret kommer ikke i dag og neppe onsdag.

— Og når identiteten er fastslått, skal pårørende varsles på nytt. Jeg regner ikke med vi kan gå ut med noe om identiteten før helt mot slutten av uken, sier lensmannen.

Etterforsker videre

I dag fortsetter etterforskningen med åstedsundersøkelser og avhør av vitner. Foreløpig har ikke politiet kunnet si noe om brannårsaken.

Brannen i Odda ble meldt til brannvesenet klokken 08.30 søndag. Ni minutter etterpå ble huset betegnet som overtent. Det ligger tett på riksvei 550 Eitrheimsvegen.

Les også:

Les også

En person savnet etter brann

Operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt sa søndag til BT at den savnede skal ha deltatt på en fest i boligen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Fant kvinne (56) død i Odda

  2. Person fortsatt savnet, Odda-politiet får hjelp fra Bergen