Det dramatiske og voldsomme drosjeranet skjedde på en holdeplass på Nesttun natt til fredag, cirka klokken 01.30.

Den ene av de to mannlige ranerne hadde maske, «Zorro-lignende» ifølge sjåføren — og begge var utstyrt med kniv. Begge skal også ha hatt stor hetter over hodet.

— Jeg bare ventet på at de skulle drepe meg. Det var forferdelig tøft da det sto på, og jeg var sikker på at dette var stopp. De var ikke fornøyd med pengene jeg kunne gi dem, og bare fortsatte med sin brutale oppførsel, sier ransofferet til BT. Han ønsker å være anonym.

- Virvar

Norgestaxi-sjåføren har flere tiårs erfaring som drosjesjåfør. Frem til nå har han kun vært ute for det han kaller «noen mindre trivelige episoder».

Jeg var ikke i den minste tvil om at jeg skulle dø

Ranet Norgestaxi-sjåfør

Men ingenting har en gang vært i nærheten av skrekkopplevelsen før helgen. De to ranerne satt i passasjersetet og i baksetet.

— Det var et virvar inne i bilen. Jeg kjente den kalde eggen fra knivene mot halsen, samtidig som de holdt kvelertak. Jeg var ikke i den minste tvil om at jeg skulle dø, forteller sjåføren. Han beskriver seg selv som en forholdsvis rolig kar, og sier han var rolig også under ranet.

«Galskap»

— Der og da konsentrerte jeg meg om det som skjedde. Repet rundt halsen fikk jeg vekk da jeg fikk en finger under tauet og rev det bort. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg fikk det til. Det ga meg et kutt i fingeren, men jeg har ellers ingen alvorlige skader, fremholder han.

Drosjesjåføren betegner ranernes opptreden som galskap. To ganger under ranet falt han helt bort på grunn av kvelertak.

— Det var veldig dramatisk. Men med fantastisk oppfølging fra både arbeidsgiver og politi, føler jeg nå at jeg begynner å komme meg på beina igjen. Men å gjøre seg til kjeltring for så lite? Jeg skjønner ikke at de gidder en gang. Det finnes knapt penger i drosjer nå til dags, sier han.

To menn tatt

Senest i fjor høst ble en fersk Taxi 1-sjåfør knivranet av tre menn i Bergen.

Jan Valeur, adm. dir. i Bergen Taxi, sa da at det etter hans oppfatning er sjeldnere og sjeldnere at drosjer ranes.

Som BT fortalte fredag, ble to norske menn pågrepet etter ranet. De er 31 og 40 år gamle og begge kjente for politiet fra før. Funn på stedet knytter de to mennene til ranet.

Jeg skjønner ikke at de gidder en gang

Ransofferet om ranerne

Offeret selv sier han fikk en voldsom reaksjon etterpå, men at han allerede har vært ute og prøvd seg bak rattet igjen. Han er ikke overrasket over det som skjedde.

— Etter så mange år i bransjen har jeg nesten tenkt det er rart at jeg ikke har kommet ut for noe, sier sjåføren. Daglig leder Morten Røssland i Norgestaxi sier hendelsen natt til fredag er tragisk.

— Det som er kjekt å se, er at oppfølgingsapparatet vårt virker så godt. Vi har et trygt, stort system som fungerer når slike alvorlige ting skjer, sier Røssland.

— Grove ran som det vi så nettopp er noe som kan skje alle som frakter folk. Da er det viktig at det er god sikkerhet, poengterer han.

Og avslutter:

— Det er forferdelig at sånn skjer for småpenger. Det er ikke penger å hente i drosjene nå til dags.

STO ALENE: Dette bildet fra holdeplassen på Nesttun er tatt lørdag kveld. Natt til fredag sto ransofferet alene på denne plassen, da ranerene satte seg inn i bilen.
Ørjan Deisz