Fire uker i varetekt for drapssiktet enke

Kvinnen (30) må sitte to uker i full isolasjon, har tingretten bestemt.

AKTOR OG FORSVARER: Politiadvokat Inger-Lise Høyland fikk medhold i fire ukers varetekt for kvinnen, som de mener drepte ektemannen Helge Irgens (61) med overlegg. Ifølge forsvarer Jannicke Keller-Fløystad (til v.) erkjenner hun ikke straffskyld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Kvinnen ble pågrepet tirsdag, da hun landet på Oslo lufthavn Gardermoen. Hun er siktet for overlagt drap på sin ektemann, Helge Irgens (61), i juni i fjor.

Les også

- Søkte på drapsoppskrift før ektemannens død

Les også

Politiet: Helge Ove (61) ble forgiftet av konen

Politiet fikk medhold

Politiet ba om fire ukers varetekt for kvinnen, ifølge politiadvokat Inger-Lise Høyland, der hun blir underlagt isolasjon og mediaforbud.

Sent torsdag ettermiddag ble det klart at politiet fikk medhold i kravet. Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for drapet, samt at det foreligger en risiko for bevisforspillelse dersom hun blir løslatt.

Kvinnen anket avgjørelsen på stedet.

— Dopet ned og forgiftet

Kvinnen har helt siden pågripelsen nektet for å ha hatt noe med mannens død å gjøre.

— Hun sier at hun er uskyldig. Underveis i etterforskningen har hun vært like interessert som alle andre når det gjelder å finne årsaken til dødsfallet, sier 30-åringens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad.

Enken møtte i Nordhordland tingrett i ettermiddag. Hun ankom retten rett over klokken 13, i følge med to betjenter. Hun ble ikke ført i håndjern.

Tingretten har gitt politiet medhold i å la fengslingsmøtet gå for lukkede dører. 14.45 ble kvinnen ført ut igjen, mens tingrettsdommeren skal vurdere kjennelsen.

Politiets hypotese er at kvinnen dopet ned ektemannen, og deretter forgiftet ham med kullos. Irgens døde av forgiftningen.

Han ble funnet av politi og ambulansepersonell i sin egen seng i parets enebolig i Telavåg i Sund kommune.

SIKTET: Den 30 år gamle enken er siktet for å ha drept sin ektemann Helge Irgens (61) med overlegg.

Kvinnen selv varslet om dødsfallet, bekrefter Høyland.

To og en halv måned i Filippinene

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, ifølge forsvarer Jannicke Keller-Fløystad.

Selv om mannen døde 25. juni i fjor, ble kvinnen pågrepet tirsdag denne uken. Hun hadde da vært to og en halv måned på Filippinene, der hun har familie.

Enken er filippinsk statsborger. Hun kom til Norge i 2007, og flyttet sammen med ektemannen Irgens. Hun har nå registrert boligadresse i en kommune i Nord-Norge, der moren hennes bor.

Publisert: