Bilen sto i grøften med 4366 liter øl og 210 liter sprit

Bilen var fullastet med flere tusen liter øl og flere hundre liter sprit da den ble funnet i grøften i Kinsarvik. Politiet beskriver bremsene som elendige.

Publisert Publisert

FLERE TUSEN LITER: Bildene viser noe av beslaget som ble gjort da politiet fant varebilen fullastet med alkohol i Kinsarvik. Foto: POLITIET

  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en Mercedes hadde kollidert med en Tide-buss i Hardanger. Det oppsto skader på bussen, men bilen kjørte videre. Sammenstøtet skjedde mellom Kinsarvik og Bu i Ullensvang.

Politiet satte kursen mot Kinsarvik, og fant bilen ved Esso-stasjonen. Da var den fullastet med alkohol.

— Bilen hadde kjørt i grøften, og vi fant den på en stikkvei i Kinsarvik. Den inneholdt 4366 liter øl og cirka 210 liter sprit, sier Øystein Torsnes, politioverbetjent ved Hardanger lensmannsdistrikt i Odda.

- Overlastet og farlig på veien

Onsdag hadde politiet tømt bilen for alkohol. Det tok sin tid. På lageret i Odda står fem europaller med øl og to europaller med sprit. Varene er trolig smuglet inn til Norge for videresalg.

— Det er en Mercedes Sprinter. Den var overlastet, og bilen hadde knapt bremser som fungerte. Fjæringssystemet er spesialrigget for å kjøre med for tung last. Bilen har vært til stor fare for andre som trafikkanter, sier Torsnes.

Stakk trolig av

Han forteller at bilen hadde falske registreringsskilter, trolig produsert i Øst-Europa. I bilen fant politiet også falske franske skilter, i tillegg til flere tusen liter alkohol.

Han opplyser at politiet ikke vet hvor bilen kom fra eller hvor den skulle til. Trolig har sjåføren parkert bilen etter sammenstøtet med Tide-bussen og stukket fra stedet.

Politiet har gjort undersøkelser for å skaffe DNA-spor som kan lede dem frem til sjåføren.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Se hva politiet fant

  2. Bilen full av alkohol og tobakk

  3. - Han sa han skulle drikke alt selv!

  4. Tok 3000 liter sprit, ingen ble tiltalt