- Over 100 mm nedbør også i dag

Torsdag får vi en pause fra regnet, men den blir kort.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det har regnet kraftig på Vestlandet det siste døgnet.

Våtest har det vært på Eikemo i Etne, med 152 millimeter nedbør det siste døgnet, ifølge Yr. Deretter føler Kvam og Opstveit i Kvinnherad, med 118,6 og 101 millimeter nedbør.

Og det skal skal ikke gi seg ennå.

Lavtrykk ved Lofoten

— Det vil nok komme i overkant av 100 millimeter nedbør lokalt i løpet av dagen i dag, sier Storm-meteorolog Lillian Bergheim.

VÅT TIRSDAG: Kartet viser akkumulert nedbør fra midnatt til midnatt i dag. De mørkeste feltene får opp mot 130 millimeter nedbør på 24 timer. Foto: STORMGEO

Årsaken til plaskregnet er et lavtrykk som ligger utenfor Lofoten, og som har en front som strekker seg langs kysten fra Nordland til Rogaland.

Det preger både kyststrøk og innland på Vestlandet de neste dagene.

— Fronten går veldig sakte østover. Det vil regne ganske godt i dag. Utover ettermiddagen onsdag vil det kanskje lette litt, men det vil fortsatt være nedbør, sier Bergheim.

Én dags opphold

Torsdag kommer en høytrykksrygg inn over Sør-Norge.

— Det er lyspunktet denne uken. Torsdag blir nok en ganske bra dag med opphold og perioder med sol, sier Bergheim.

Men allerede fredag kommer et nytt lavtrykk inn mot Island, med en front inn mot Sør-Norge. Nedbøren vil begynne lengst sør i Rogaland og bevege seg nordover i løpet av helgen.

— For helgen er det foreløpig litt usikkert hvor mye nedbør som kommer, og hvor den kommer. Om det blir plaskregn eller bare litt regn, er vanskelig å si, sier Bergheim.

Publisert