På mandag skal Smith-Sivertsen legge frem planene sine for byrådet i Bergen. Dermed tar han sannsynligvis over sjefsstolen i Bergen fra Ragnhild Stolt-Nielsen før onsdagens bystyremøte.

Hvilke planer han har, eller hvem han har tenkt å ha med seg for å utføre dem, er uvisst. Dette nekter han å svare på før mandag.

Det som er sikkert, er at byrådene som sitter i rådhuset i dag, gjerne ser at de beholder nøkkelkortene sine på tirsdag også. Etter det BT forstår, ønsker alle de tre byrådene fra Frp å fortsette.

Bekrefter ikke

Finansbyråd Liv Røssland vil imidlertid ikke bekrefte dette, eller si noe om hva hun ønsker å gjøre fremover.

— Jeg har ikke fått noen telefon fra den nye byrådslederen ennå. Får jeg en telefon, så skal jeg gi mitt svar til ham.

Helge Stormoen

Heller ikke kulturbyråd Helge Stormoen har fått noen telefon.— Men blir jeg spurt, så fortsetter jeg.

Sosialbyråd, og leder for Bergen Frp, Eiler Macody Lund, ønsker egentlig ikke å kommentere sin egen posisjon før han har snakket med Smith-Sivertsen.

— Men Frp sitt ønske er at vi beholder de byrådsplassene vi har. Vi har ingen hensikt om å gå ut av byrådet, og jeg regner med at vi fortsetter. Hver og en av byrådene må snakke for seg selv. Det eneste jeg har hørt er at han regner med å danne et nytt byråd på mandag.

Nettopp startet

Hilde Onarheim

Også i Høyre-leiren er innsatsviljen stor.Helsebyråd Hilde Onarheim opplyser via sin politiske rådgiver, Saliba Korkunc, at hun ønsker å fortsette. Han vil ikke kommentere om dagens helsebyråd er blitt spurt om å fortsette.

Byutviklingsbyråd Henning Warloe er tydelig i sitt svar:

— Ja, jeg vil fortsette. Jeg er bare så vidt kommet i gang.

Henning Warloe

— Er du blitt spurt av Smith-Sivertsen?- Jeg har ikke noen kommentar til om han har snakket med meg om dette. Det er en prosess som han må få ha styringen på.

Må finne en ny

En stol står ledig rundt byrådsbordet. Skolebyråd Harald Victor Hove (H) var tydelig på at han ikke ville fortsette i byrådet dersom Smith-Sivertsen vant over Stolt-Nielsen.

Mye tyder på at det blir en kvinne fra Høyre som da kommer inn i byrådet, for å opprettholde kjønnsbalansen.

En som det snakkes mye om i partiet er Anne Lorgen Riise. HR-direktøren i Marine Harvest ledet nominasjonskomiteen som for litt siden innstilte på Smith-Sivertsen som byrådsleder.

Riise selv avviser kontant at hun er blitt spurt, eller er aktuell, som ny byråd.

— Overhodet ikke, og jeg trives utmerket godt hvor jeg er.

— Så du utelukker å bli byråd om du blir spurt?

— Ja. Jeg har store planer om å bli i laksebransjen.

Charlotte Spurkeland

Andre navn som nevnes på ryktebørsen er Charlotte Spurkeland. Hun har i mange år vært gruppesekretær for Høyres bystyregruppe i Bergen, leder i Høyres studenter. Hun sitter i dag i oppvekstkomiteen.Spurkeland avviser at hun er blitt spurt.

— Hva svarer du hvis telefonen ringer?

— Det er et hypotetisk spørsmål. Det er mitt svar til det.

En av veteranene i bystyregruppen, Anette Strand, nekter å diskutere om hun er interessert.

— Det vil jeg ikke kommentere. Dette er fullstendig styrt av Martin Smith-Sivertsen.