Nekter for vold etter påskefest

Rumenerne var samlet på grillfest for å feire påsken. Der ble det drukket alkohol, og stemningen ble hissig. Nå er tre rumenske menn tiltalt for å ha slått tre landsmenn med hammer eller jernstang.

Publisert Publisert

Natt til 2. påskedag ble fire rumenske menn skadet etter slagsmål på Bergen Camping. Denne uken møter tre landsmenn i Bergen tingrett. De er tiltalt for grov vold. Foto: REMI PRESTTUN

  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Natt til 21. april i år rykket flere politipatruljer ut til Bergen Camping i Travparkvegen i Åsane. Der fant de tre blodige rumenske menn i alderen 20 til 50 år med betydelige skader. En fjerde mann skal også ha blitt angrepet, men han var ikke der da patruljene kom.

— Brukte hammer eller jernstang

De skadde bodde på campingplassen og skal ha blitt angrepet av tre landsmenn i alderen 26, 38 og 40 år. De eldste er brødre. Alle er tiltalt for vold under skjerpende omstendigheter. De skal ha angrepet de andre med hammer eller jernstang. Politiet beslagla to hammere etter hendelsen.

De tiltalte var kjørt fra Bergen Camping da politiet kom til stedet. Patruljene så raskt at de skadde trengte legehjelp og tilkalte ambulanse. Samtidig startet politiet jakten på de tre mistenkte. Politiet sperret flere utfartsårer fra Bergen.

Kraniebrudd

Rumenerne som bodde på Bergen Camping fikk forholdsvis hard medfart. En av dem ble sykemeldt i en måned etter å ha fått kraniebrudd og brudd i venstre arm.

En annen fikk også kraniebrudd, mistet bevisstheten og fikk skader i tenner, ansikt og skulderpartiet. Tredjemann fikk hjernerystelse etter angrepet, i tillegg til skade på tenner og ansikt.

En fjerdemann ble slått i ansiktet, ifølge tiltalen.

Påskegudstjeneste

— Min klient nekter straffskyld. Han forklarer at han handlet i nødverge, sier Knut Ditlev-Simonsen, forsvarer for 38-åringen.

1. påskedag var det grillfest i hagen til 38-åringen. Rundt 15 personer var til stede. BT får opplyst at de var samlet for å feire påsken og en bursdag. Flere nøt alkohol, og stemningen ble etter hvert amper.

Ifølge tiltalen skal den 38 år gamle verten ha tatt en brennende sigarett og stumpet den i pannen på en av de andre mennene. Han skal også ha holdt en kniv mot den andres hode.

Nekter skyld

Personene som bodde på Bergen Camping dro dit. Rundt en time over midnatt, natt til 2. påskedag, møtte 38-åringen og to andre opp på campingplassen. Det er uklart om de ble bedt om å komme eller om de dro på eget initiativ.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld og sier at han handlet i nødverge. Han sier videre at det var de fornærmede som hadde invitert ham og de to andre til Bergen Camping. Han forklarer at han ble angrepet først og forsvarte seg, sier Torkjell Solbø, forsvarer for 26-åringen.

— Rettssaken vil nok handle om å klargjøre faktum og hvilke roller de ulike har hatt, legger Solbø til.

Væpnet aksjon

Politiets jakt ga resultater. Senere på dagen 2. påskedag ble de tatt i en væpnet aksjon på Kvamskogen. De ble varetektsfengslet og har sittet innesperret siden pågripelsen.

Elisabeth Myhre forsvarer 40-åringen, men har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Det har heller ikke politiadvokat Jan Grahl-Madsen vært.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  4. Mann funnet kniv­stukket: – Vi har snakket med ham

  5. Trump med munnbind for første gang

  6. – Hva skjer når en så stor del av livene våre ikke teller?