Moren rystet over Facebook-hets

Nesten 40.000 meldte seg inn på Facebook-siden «Har noen sett Pål-André?». Familien orket ikke mer og stanset siden da hetsen tok av.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Pål-André Misje Madsøy (28) ble sist sett lørdag morgen 25. mars. Familien og samboeren er livredd for hva som kan ha skjedd med ham. De har lett i Bergen, spurt venner og bekjente, etterlyst ham, men ikke fått svar. Derfor opprettet samboeren en side på Facebook, der hun og familien etterlyste 28-åringen. Siden spredte seg og medlemstallet steg raskt. Den hadde nesten 40.000 tilhengere da den ble slettet.

— Vi orket ikke mer av hetsen. Det var flere kommentarer som var voldsomt stygge, sier den savnedes mor.

- Svært nedbrutt

Meldinger som Rest in peace, hvil i fred og han er død, rystet familien.

— Det ble for sterkt for oss. Vi er svært nedbrutt over ikke å vite hvor vår eldte sønn og bror er. Så kommer slike meldinger i tillegg, sier en fortvilet mor til bt.no.

Samboeren sier det samme.

— Det er uforståelig at noen kan skrive slikt på Facebook.

Moren ønsker likevel å påpeke at svært mange har kommet med støtteerklæringer og forsikringer om at de skal følge holde øyne og ører åpne for å finne Pål-André.

— Det varmer i en vanskelig situasjon, sier hun.

Avhørt

Samboeren forteller til bt.no at hun var i politiavhør tirsdag.

— Jeg snakket med politiet i flere timer. Det virker som de tar forsvinningen alvorlig, og det er vi glade for.

Politiet har sjekket mobilspor og sjekket savnedes konto. Ifølge samboeren har det ikke vært bevegelse på kontoen siden han forsvant.

Ifølge BA skulle den savnede vitne i en større rettssak i Bergen tingrett, men statsadvokat Ellen Cathrine Greve tror ikke forsvinngen har sammenheng med hans rolle som vitne.

— Han er ikke et avgjørende vitne i saken, sier hun til bt.no

Politiet utelukker ikke at noe kriminelt har skjedd.

— Alle muligheter holdes åpne, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Bergen sentrum politistasjon til BA.no.

Publisert:
SAVNET: Pål-André Misje Madsøy (28) ble sist sett lørdag 25. mars.