Ifølge Aftenposten viser «interne målinger» i Høyre at om lag 2/3-deler av stortingsgruppen går inn for OL. Hva representantene i Hordaland og Sogn og Fjordane mener er derimot helt i det blå. En ringerunde BT har gjort viser at fem av deres syv folkevalgte i de to vestlandsfylkene ikke vil fortelle hva de mener og jobber for internt i partiet.

— Jeg har sagt det samme hele tiden. Nå venter jeg på informasjon. Jeg ønsker å bruke den tiden jeg har frem til møtet før jeg konkluderer, sier Torill Eidsheim.

Likelydende toner kommer det fra hennes fylkeskollega Sigurd Hille.

— Jeg svar det samme som Eidsheim, sier han og legger til:

— Nå er det sånn at vi avventer gruppemøtet. Det er mitt standpunkt.

— Hvorfor har du ikke tatt standpunkt?

— Det er min sak, sier Hille.

Ønsker solidarisk OL

Høyre stortingsgruppe skap onsdag samles for å diskutere OL-spørsmålet. Trolig kreves det et betydelig ja-flertall for at OL-drømmen skal leve videre, noe Aftenposten mener det vil bli.

Kun to representanter fra Hordaland vil svare hva de jobber for internt - Erik Skutle og Ove Trellevik. De er begge mot at regjeringen skal gi statsgarantien som Oslo kommune og Norges Idrettsforbund trenger for å kunne søke OL. Mer overraskende er det at ingen sier ja, spesielt når et stort flertall i partiet visstnok skal være for.

De øvrige tre fra Høyre som ikke vil flagge sitt synspunkt før onsdagens skjebnemøte er Bjørn Lødemel, Øyvind Halleraker og Peter Christian Frølich.— Jeg vil avvente gruppebehandlingen og det som blir lagt frem der før jeg si sier ja eller nei, sier Lødemel, som representert Sogn og Fjordane Høyre på Stortinget.

Både Peter Christian Frølich og Øyvind Halleraker har stått fram som OL tilhengere i aviskronikker tidligere. Nå sier de at de ikke er sikker.

Heller ikke i Ap er det noen som sier ja. Tre sier nei - Ruth Grung, Per Rune Henriksen og Ingrid Heggø - men to ikke vil fortelle hva de mener. En av dem er Jette Christensen.

— Aps stortingsgruppe har sagt at vi skal behandle dette spørsmålet når det kommer fra regjeringen. Men jeg skulle derimot ønske vi kunne arrangere et nedpå, solidarisk OL med menneskerettigheter i sentrum. Et nøkternt OL på våre premisser. Samtidig har Hordaland Ap sagt at de er mot. Det forholder jeg meg til.

Den siste Ap-representanter som ikke har tatt stilling er Magne Ragne Rommetveit.

Veteranmester for OL

BT har ringt samtlige 20 stortingsrepresentanter i Hordaland og Sogn og Fjordane. Totalt sier ni nei, mens ti vil ikke svare eller har ikke tatt stilling.

Kun en sier ja - Venstres Terje Breivik.

— Jeg mener oppriktig at Norge som stor vinteridrettsnasjon bør ta på seg et stort arrangement som OL med jevne mellomrom, sier Brevik.

Han er for øvrig ingen hvem som helst når vi kommer til vintersport. Nestlederen fra Venstre har riktignok ikke deltatt i OL, men kan derimot vise til gull i veteran-VM i langrenn. I 2012 vant han 10 km fristil i Oberwiesenthal.

— Jeg er selvsagt ikke for OL for enhver pris, men generelt synes jeg vi bør på oss og arrangere store mesterskap, fortsetter den sint blomstrende skistjernen fra Ulvik.

Venter på avstemning

Foruten Høyres og Aps syv tvilere, er de øvrige som ikke vil svare Sveinung Rotevatn, Knut Arild Hareide og Liv Signe Navarsete.

— Senterpartiet har lagt frem saken til intern avstemning. Jeg vil vente med å svare til den avstemningen er ferdig, sier Navarsete.

Gjermund Hagesæter (Frp), Kjersti Toppe (Sp), Audun Lysbakken (SV) og Helge Andre Njåstad (Frp) opplyser til BT at de sier er mot OL. Lysbakken tar forbehold om at saken fortsatt ikke er behandlet i gruppen, men viser videre til at Oslo SV allerede har sagt nei.

Både Sogn og Fjordane og Hordaland Ap har klare nei-vedtak fra årsmøtene sine..