Kanye West til Bergen

Konsert med Kanye West på Koengen 9. august.

Publisert Publisert

TIL BERGEN: Kanye West kommer til Koengen i august. Foto: Reuters

  • Rune Stølås
  • Camilla Ahamath
  • Kjetil K. Ullebø
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Artisten står bak hits som ”Golddigger”, ”Stronger”, ”Jesus Walks” og ”All Of The Lights”, og er kjent for intense og storslagne sceneshow. Nå bekrefter Bergen Live at han kommer til Bergen 9. august.

Bergen Live-general Frank Nes er tydelig preget over den store nyheten.

— Det er litt vanskelig å si at han er den største artisten som har spilt i Bergen, folk har jo så forskjellig smak. Men for oss er dette en gledens dag. Det er kjempe gøy at han vil komme hit.

- Det passet

Nes mener få artister har påvirket moderne musikk på samme måte som Kanye West. Han har produsert noen av de beste rap- og poplåtene på 2000-tallet, men det er når han får boltre seg på sin egen scene som artist, kunstner og frontfigur at Kanye West virkelig kommer til sin rett.

- Vet du noe om bakgrunnen for at Kanye West ville komme til Bergen?

— Det passet sånn. Han skal spille en rekke konserter i Skandinavia på den tiden. Heldigvis for oss er vi blitt inkludert i dette, sier Nes.

Wests store kunstneriske triumf ble den femte soloplaten, ”My Beautiful Dark Twisted Fantasy”. Etter å ha blitt skjelt ut av en samlet musikkbransje for å ha avbrutt Taylor Swifts takketale på MTV Music Awards,gravde han seg ned i studio, skrev intense tekster om seg selv og sitt ego, og kom ut på andre siden med en plate breddfull av overskudd, fantastiske tekster og gjester som Jay-Z, Rick Ross, Bon Iver, Nicky Minaj og John Legend.

- Jippi

— Jippi!!, sier Gunnar Greve Pettersen, hip hop-manager og påtroppende Idol-dommer.

— Jeg er kjempefan av Kanye West. Han har laget to av de platene jeg har hørt mest på de siste ti årene. Først med debutplaten "The College Dropout", og nå sist med "My beuatiful, dark, twisted fantasy".

- Hva er det som er spesielt med Kanye?

— Han er en av verdens beste produsenter, ikke bare innen hip hop, men også pop. Han får ting som tilsynelatende ikke passer sammen til å fungere. Det gjelder samplingene han bruker, måten han blander gammelt og nytt, sier Pettersen.

Kanye West har en litt annen bakgrunn enn mange amerikanske rappere. Han har trygg middelklassebakgrunn med professormor. Han ble et kjent navn da han var med å produsere Jay-Zs mesterverk "The Blueprint", og kom med debutplaten "The College Dropout" i 2003.

— Han er en bedre produsent enn rapper. Han er nok ikke den teknisk beste rapperen, men han er morsom og selvutleverende. Han er en av de galneste mannfolkene på jorden, og har et selvbilde av en annen verden - det er kanskje litt derfor han er så fascinerende. Han er så ubetinget glad i seg selv at det er fascinerende. Samtidig er han ikke redd for å være personlig, sier Pettersen.

Flere store

Også Rihanna besøker Bergen i august. Nes er usikker på om billettsalget og populæriteten rundt denne konserten kan ha lokket Kanye West til byen.

— Det kan nok ha noe å si, men det skal sies at vi har arbeidet med dette lenge. Når Rihanna selger så mange billetter her i Bergen, så er det klart at vi blir attraktive.

- Hva betyr det for Bergen at to store RNB og hip hop artister besøker oss?

— De som beskylder oss for å snu bunken med artister, må ta dette til seg. Når to så aktuelle verdensartister velger å besøke Bergen, så sier det seg selv at det betyr enormt mye for Bergen somkonsertby, sier Nes.

Salget starter fredag

Billettsalget starter fredag 8. april klokken 9.00.

Prisen for billettene vil være 600 kroner + avgift. Det selges også et begrenset antall Golden Circle-billetter til 1000 kroner + avgift.

Alle billettene til konsertområdet er ståplasser.

Se musikkvideo til låten ”Golddigger”:

POPULÆR: - Kanye West er en av de galneste mannfolkene på jorden, mener Gunnar Greve Pettersen. Foto: Reuters

Publisert
BT anbefaler

Her kjører den nye treneren inn på Stadion

Kåre Ingebrigtsens første finte? Å fly via Oslo i stedet for å gå på det samtidige direkteflyet til Bergen.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Slik var det i Bergen med tidleg skjenke­stopp: – Oppsikts­vekkande

  2. I over åtte år har bybaneførere blitt syke av denne spaken. Først nå er løsningen på plass.

  3. Politiet har rykka ut til fleire heimefestar: – Det renn inn

  4. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

  5. Jannike fra Bergen får reise Norge på langs i en bo­bil betalt av Hurtig­ruten

  6. Fadderveka på BI avlyser alle utelivs­arrangement