Styrket i teorien om glatt veibane

Politiet utelukker at sjåføren fikk et illebefinnende.

GRANSKING AV ULYKKEN: Statens havarikommisjon sin rapport er ventet i slutten av uken, men politiets hovedteori er glatt veibane.
  • Lena Vermedal
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Det er ingen ting som tyder på at sjåføren døde av noe annet enn skader fra ulykken, sier lensmann Bernt Norvalls ved Stord lensmannskontor.

Resultatet av obduksjonsrapporten styrker teorien om at glatt veibane var årsaken til den dramatiske utforkjøringen på E39 Stord, der David Gardien (47) og hans datter Anja (10) omkom 28. februar.

Politiet venter fremdeles på den tekniske rapporten fra Statens Havarikommisjon og utskrift av vogntogets ferdskriver og kan derfor ikke endelig konkludere.

- Kan ikke laste entreprenør

— Vi vet at det var såpeglatt vei, men vil også se på mulige tilleggsfaktorer. Det er viktig for oss å få utelukke muligheten for at sjåføren kan ha vært trøtt eller har hatt for stor hastighet. Nå har vi altså fått utelukket akutt sykdom, sier lensmannen.

Les også

Når Anja og Dave gravlegges, stopper trafikken i Norge

Les også

En siste hilsen til Anja (10): «You’ll never walk alone»

— Vil den glatte veibanen få følger for entreprenøren som er ansvarlig for veivedlikeholdet?

— Vi har sagt at i dette tilfellet var det ikke godt nok saltet på veien, men vi kan ikke laste entreprenøren, sier Norvalls.

Ifølge lensmannen fikk politiet melding om svært glatt veibane ved Ådland bru ulykkeskvelden. Dette meldte politiet videre til veitrafikksentralen. Entreprenøren Risa var ute og saltet.

Salt regnet vekk

— Problemet var bare det at saltet ble spylt vekk av alt regnet. Det må vi trekke lærdom av og heller bruke småstein, singel og sand. Risa gjorde det som sto i kontrakten, sier lensmannen.

- Da er det vel kontrakten som ikke er god nok, eller hva?

— Det må Statens vegvesen avgjøre, men Risa har ikke gjort noe kritikkverdig. Kanskje burde det stått noe annet i kontrakten, men det er ikke gjenstand for oppfølging fra politiets side i denne saken, sier Norvalls.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Strøbilen kom bak ulykkesbilen

BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN