Nå står hun tiltalt for grovt underslag av 113.000 kroner, penger som blant annet skulle sikre fersk frukt til skoleelevene.

Kvinnen tok over som leder for foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) på en barneskole i Nordhordland i august 2009. Samme høst begynte hun å overføre foreldreutvalgets innsamlede penger til sin private bankkonto.

Kvinnen innrømmet straffskyld da saken startet i Nordhordland tingrett mandag. Hun forklarte underslaget med dårlig personlig økonomi, blant annet som følge av sviktende helse.

Skammer seg

Kvinnen var tydelig preget av situasjonen, og satt med gråten i halsen flere ganger.

- Jeg er forferdelig fortvilet og skamfull, sa hun.

Forholdet ble oppdaget da en leverandør tok kontakt med skolen på grunn av ubetalte regninger.

Kvinnen mener imidlertid at det faktiske underslaget er en god del lavere enn det som er oppgitt i tiltalen. Hennes forsvarer, advokat Helge Wesenberg, antydet at det reelle beløpet ligger i størrelsesorden 70.000 til 75.000 kroner.

Flere forhold

Underslag av FAU-midler er imidlertid bare ett av flere tiltalepunkter kvinnen må svare for. Hun står også tiltalt for grovt skadeverk, forsøk på grovt skadeverk og forsikringssvindel.

  1. september 2011 satte kvinnen fyr på huset hun bodde i for å få utbetalt forsikringspenger, mener påtalemyndigheten. Samtidig forsøkte hun å totalskade sin egen bil ved å stikke en brennende tøyfille ned i drivstofftanken, ifølge tiltalen. På disse punktene erklærte kvinnen seg ikke skyldig.

Nordhordland tingrett har satt av fem dager til saken.