Dette gull-bildet er tatt i Bergen

Ser du hvor det er?

Publisert Publisert

GULL I: «TreeHouse», der bildene er tatt fra Alvøen, vant i klassen color print. Foto: Irene S. Osberg

GULL 2: «Pit-Bull» vant i special theme Foto: Irene S. Osberg

GULL 3: «Dreaming» vant i monokrom print Foto: Irene S. Osberg

LES OGSÅ:

Les også

- Folk spør om det er manipulert

— Det er grådig kult. Helt rått, sier Irene S. Osberg (42).

Amatørfotografen fra Fyllingsdalen har nettopp vunnet tre gull i Trierenberg Super Circuit 2014 - verdens største fotokonkurranse.

Det har ingen vestlendinger klart før i konkurransen der rundt 100.000 bilder ble levert inn til vurdering. Du kan delta i 25 kategorier, som natur, humor og undervannsfoto.

Manipulert

Osberg lager såkalte komposittbilder, bilder som er satt sammen og manipulert med skygger og andre effekter. Hun finner mange av sine motiver i Bergen.

— Jeg liker å lage noe som ikke finnes. Det ene bildet var fra Alvøen, av et tre med stilige utskjæringer og av uthuset på gården. Et annet er tatt ved Ortunvannet. Jeg går i det hele tatt litt rundtomkring, sier hun.

Jeg regner ikke med å få oppleve dette igjen - det er nok en gang i livet

42-åringen fikk også en såkalt Fiap-medalje, som deles ut av paraplyorganisasjonen til de nasjonale fotoforeningene i en rekke land. Den henger enda høyere enn gullmedaljene.

— Nå blir motivasjonen helt enorm. Jeg regner ikke med å få oppleve dette igjen - det er nok en gang i livet. Gud, så spennende. Dette er knallgøy, sier gullvinneren.

Hun er invitert til prisoverrekkelse og gallamiddag i Østerrike i høst.

Selvlært

Osberg begynte med foto i voksen alder. Hun har lært seg alt i Photoshop på egen hånd.

— Jeg holder gjerne på fire timer om dagen. Det var verre før. Da kunne det bli mange timer, sier hun.

Bekkalokket fotoklubb, der Osberg har vært medlem siden hun startet for alvor med fotografering og sine Photoshop-triks for fire år siden, fikk antatt totalt 355 bilder. Om lag 20 prosent av bidragene blir antatt.

— Vi fikk et trofé fordi vi var blant de ti beste klubbene. Det er mange i klubben som har vunnet gull tidligere, men ingen har klart tre på en gang, sier Jarane.

Publisert