Nå har Bir løst bossfloken

Bir Transport skal hente avfall i alle eierkommunene til Bir - pluss i Fjell og Øygarden.

Publisert Publisert

KONKURS: Renovasjonsselskapet Reno Norden slo seg selv konkurs i september, noe som rammet over hundre kommuner. Blant dem åtte Bir-kommuner. Foto: Nikita Solenov

– Bossfloken er definitivt løst. Vi kjører akkurat som før. Bare at de som tidligere jobbet i Reno Norden, er overført til oss, sier Mette Nygård Havre, kommunikasjonssjef i Bir AS.

Etter at Reno Norden slo seg konkurs i september, begynte flere kommuner å jobbe med kriseløsninger.

Reno Norden hentet boss i alle Birs eierkommuner, med unntak av Bergen. Det vil si i Askøy, Fusa, Kvam, Os, Osterøy, Samnanger, Sund og Vaksdal.

Også i Fjell og Øygarden

Nå opplyser Bir at datterselskapet Bir Transport skal hente husholdningsavfallet i alle eierkommunene til Bir. I en overgangsperiode vil Bir også samle inn husholdningsavfall i Fjell og Øygarden kommuner.

Enerettsavtalen gjelder for inntil to år fra i dag, fredag, heter det i en pressemelding.

I Sogn og Fjordane sto selskapet for søppelhentingen i alle kommuner med unntak av Flora og Årdal.

– Vi har lagt en kriseplan og skal gjøre det vi kan for å finne gode, midlertidige løsninger, sa Jøril Hovland, styreleder i Sogn interkommunale miljø og avfallsselskap SIMAS, til NRK etter at konkursen ble kjent den 18. september.

25 får tilbud om ny jobb

Alle de 25 Reno Norden-ansatte er fra fredag tilbudt nye jobber i Birs transportselskap.

«Innhentingen av avfall går dermed som normalt for alle Birs, Fjellvars og Øygardens husholdningskunder», skriver Bir i pressemeldingen.

Reno Norden hadde også ansvaret for å dekke følgende kommuner i Hordaland: Austrheim, Etne, Fedje, Lindås, Masfjorden, Meland, Modalen og Radøy.

Publisert