Bøkko gikk tom for krefter

Håvard Bøkko leverte en skuffende 5000 meter i verdenscupen i Calgary lørdag. Skøytestjernen ble bare nummer seks.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Bøkko åpnet bra, men ble sliten utover i løpet. Han gikk i mål på 6.17,10 og ble slått av parkamerat Ivan Skobrev med nesten fire sekunder.

– Det var ikke noe særlig futt i dag. Jeg er litt overrasket at det gikk så dårlig, sa Bøkko til NTB.

Hallingdølen slet med å finne en god forklaring på hvorfor han måtte ta til takke med sjetteplass og en skuffende tid.

– Jeg gikk bare tom veldig tidlig og stivnet, men jeg vet egentlig ikke hvorfor. Man har noen dårlige helger av og til. På 1500-meteren fredag gikk jeg rimelig bra, men jeg hadde en dårlig dag på jobben nå. Forhåpentlig går det bedre allerede neste helg i Salt Lake City, sa Hol-løperen, som er blant Norges største medaljehåp i Vancouver-OL.

Han skal gå lagtempo med Sverre Lunde Pedersen og Mikael Flygind Larsen i Calgary søndag, men står over 1000-meteren.

Kramer vant

Sven Kramer vant 5000-meteren klart, og nederlenderen er ubeseiret på langdistanse i verdenscupen så langt denne sesongen. Lørdagens vinnertid var 6.11,11. Han vant foran Skobrev, som hadde tiden 6.13,19. Bob de Jong ble nummer tre med 6.13,80.

For andre gang på rad havnet Bøkko utenfor pallen i et langdistanseløp. På 10.000-meteren i Vikingskipet for to uker siden ble 22-åringen nummer fire, men da hadde han vært syk tidligere i uken. Lørdag måtte han også igjen se seg slått i samløp med Skobrev.

– Jeg hadde håpet at jeg skulle ta revansj på Skobrev fra Hamar, men han var for sterk, sa Bøkko.

Christiansen smilte

Henrik Christiansen leverte en god 5000 meter. Asker-løperen gikk på 6.20,91 og ble nummer ni. Det var bare 0,78 sekunder bak hans personlige rekord fra samme bane i 2006.

– Dette er det beste løpet jeg noensinne har gått. Jeg hadde det skikkelig artig, koste meg og gikk godt på skøyter, sa Christiansen til NTB.

– Jeg har fått et løft igjen etter det som skjedde i NM da jeg gikk dårlig. Man må ta de sjansene man får og gå så fort man kan. Det var morsomt å være blant topp 12, for nå har jeg ett bein innenfor Olympiatoppens OL-krav, sa 26-åringen.

Øystein Grødum ble nummer 18 og Reidar Borgersen nummer 20. De gikk på henholdsvis 6.26,17 og 6.37,53.

Hege Bøkko forbedret sin norske juniorrekord på 500 meter for kvinner. 18-åringen kom i mål på 39,82 i B-gruppen og ble nummer 24.

På 500 meter satte Dag Erik Kleven personlig rekord med 35,33 da han ble nummer elleve i B-gruppen. Christoffer Fagerli Rukke ble diskvalifisert.

Publisert: